У військового з АТО аварійний будинок

У військового з АТО аварійний будинок

Депутати відмовили в допомозі. Він воює і вирішити проблему нікому

Якби не війна, АТОвець би його відремонтував

У селі Сестринівка живе родина учасника АТО Максима Леонідовича Сушка. Сам він  досі воює на сході України в гарячих точках на передовій. За місцем проживання АТОвця залишилися хвора мати і неповнолітня сестра з братом. І якби не війна, мабуть, Максим своїми силами відремонтував би  будинок, з якого пішов воювати. А так — усі клопоти випали на долю його матері Тетяни Сушко. Поки син воює на сході, вона воює з чиновниками різного рівня. На превеликий жаль, поки що безуспішно. Хоча дехто проблему визнає…

Відео дня

Депутати відмовили в допомозі

Спочатку мати АТОвця звернулася в сільську раду. Комісія визнала, що будинок військового аварійний. Та для виділення допомоги потрібно було депутатське рішення. Ось тут думки депутатів розійшлися. Склалося враження, що в більшості депутатських сімей ростуть дочки і вони далекі від думки “чекати з війни сина”. Деякі депутати сільської ради навіть висловились, що Максим на війні “заробляє гроші, от хай за ті кошти й ремонтують свій будинок”.

Влада прислала комісію, яка не визнала будинок аварійним

Після того Тетяна Сушко написала прохання про допомогу на ім’я голови Козятинської РДА Олега Оркуші. У той день він відбув у справах, а секретарка, із слів пані Тетяни, заяву не прийняла. Тоді мати військового звернулася з листом про допомогу до губернатора області Валерія Коровія та нардепа Юрчишина. Офіційної відповіді з області ще немає, та комісія з району до будинку АТОвця приїхала дуже швидко. Обійшовши будинок, комісією на місці було встановлено, що будинок аварійним не вважається. Прислали відповідь, що не дотримані норми експлуатації (?!) і на ремонт потрібно 20 (?) тисяч гривень. Але і їх не дадуть, бо є інша причина: не приватизоване це житло АТОвцем… А те, що він там жив і живе — до уваги не береться.

Щоб приватизувати будинок, потрібні кошти, яких у матері немає, оскільки хвора жінка витратила багато на лікування (має онкозахворювання).

 

Незалежні фахівці сказали, що житло може “розсунутись”

Іншої думки були фахівці з будівельної компанії, які визнали будинок аварійним. Навіть назвали приблизну суму ремонту — 50 тисяч гривень. На перший погляд, цей будинок виглядає як безпечний, та спеціалісти знають, якщо його не зв’язати зверху “армопоясом”, а знизу не залити фундамент, то будинок розсунеться.

І фахівці архітектури визнали будинок Максима Сушка аварійним.

 

Та відомо, що до Дня захисника України матері АТОвця районна влада дала грамоту за мужність і героїзм, і пообіцяла грошову компенсацію в розмірі 200 гривень для сина і 1000 грн як  матері військового. То ж для ремонту будинку ще потрібно тільки 48 тисяч 800 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Риже з ради ремонт в туалеті робить за 80 тис.,а 20 тис. Воіну недасть і ще базікає що безпідставно в смітник кинули,треба вже в каналізацію в гім_о мордякою падлоту разом із тим замом безвухим що вивчав проблеми атовців

    Anonymous reply Анонім

    Дивно хто мав гідність після такої люстрації той йшов із влади.Козятин унікальний район.Тутай негідників при владі стільки скільки їх є.Одні піда_--си.
  • козятинець

    Переконаний що не допоможуть.Ми живем в зоні внутрішньої окупації.Влада належить жидам.А ці  що при владі і ті що кидали мафіка в урну Назвем іх умовно товаріші похідне від слова товар.Використували як товар.Кількість негідників не перостають в якість по матиматиці ніколи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up