В АТО Василь Демченко отримав два важких поранення

В АТО Василь Демченко отримав два важких поранення
Після тривалого лікування він знову повернувся до бою

Минулого тижня двері редакції “RIA-Козятин” відчинив військовий Василь Демченко. Він — учасник та ветеран АТО, боєць батальйону “Айдар”.

 

Має на грудях медалі за жертовність від Філарета, за визволення України та орден від “Айдару”.

Відео дня

А починав Василь з величезного бажання відправитись в АТО і захищати батьківщину. Він прийшов в редакцію “RIA-Козятин” і сказав, що через військкомат не може потрапити до війська. Наші волонтери допомогли йому дістатися “Айдару”, де він і воює по цей час.

За тривалий період несення служби на сході України отримав два поранення. Останнє було вкрай важким —  в голову. Врятував бійця танкістський шолом…

До редакції він прийшов, щоб порадитись, де взяти кошти на дорогу назад на передову. Він розповів  про ситуацію, поділився наболілим…

— Мені дали 20 днів відпустки після поранення, — розповів Василь Іванович. — І ось знов  назад. А там ситуація з кожним днем все гірша, і гірша. Три місяці не видають зарплатні. Якщо ще трохи затримають, то хлопці вже готові розвернутися і йти на Київ(!)

Василь Демченко — танкіст БМП. Закінчив “учебку” в Десні і став “трактористом широкого профілю”. За його словами, перебіг подій на сході України складний. Каже: “Якщо раніше стріляли з автоматів, то зараз вже пішли в дію і “саушки”, і танки, і міномети, і все на світі. Що вражає —  зовсім не пускають волонтерів! Їдять сухпайки...І виникла проблема з від’їздом — немає коштів на квитки…”

— Прикро, що коли приходиш в касу за квитками, тобі відповідають: “Спочатку нехай куплять люди, а потім прийдете ви”, — розповідає айдарівець. — Потім приходиш, кажуть білети пільгові закінчились… Купляйте за повну вартість. Одним словом, військових мають ні за що. Така сама ситуація і з маршрутками — приватним перевізникам по-барабану посвідчення учасника АТО.

— Я звертався до нашого нового депутата отця Романа, але він мені не допоміг, — говорить Василь Іванович.

В ході спілкування з військовим, проблема з проїздом вирішилася. На звернення до керівника залізничного вокзалу в касі був придбаний білет з Києва. І скориставшись порадою звернутись до нового мера міста, військовий отримав матеріальну допомогу на решту дороги. Відгукнувся і колишній керівник підприємства Автопарку Вадим Олегович Кирилюк. У нього Василь працював далекобійником. Дізнавшись, що боєць потребує кошти, він також допоміг.

— Хочу висловити велику вдячність Олександру Пузирю, Анатолію Чабану, Вадиму Кирилюку та, звичайно, газеті “RIA-Козяти” — Тетяні Лозінській, до яких завджи приходиш і знаходиш відповідну підтримку.

На запитання про побажання нашій молоді, Василь Демченко сказав: “Молодим хлопцям єдине  зичу — не потрапляти в АТО…”  

Анастасія КВІТКА                      


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up