В Калинівському полку відбулося вшанування бойових товаришів, які загинули в зоні АТО

В Калинівському полку відбулося вшанування бойових товаришів, які загинули в зоні АТО

У військовій частині 3028 Західного оперативно – територіального об’єднання  відбулося урочисте вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань в зоні антитерористичної операції.

Нацгвардійці завжди пам’ятають про своїх героїв та щорічно проводять заходи вшанування. 17 серпня був проведений урочистий день вшанування пам’яті прапорщика Максима Мушти, який мужньо віддав своє життя за нашу Батьківщину. Нещастя трапилося 3 роки тому під час звільнення від терористів м. Ясинувата, що знаходиться в Донецькій області. У його бронетранспортер БТР-4Е влучив потужний мінометно-артилерійський снаряд від якого Максим отримав смертельні поранення. Нацгвардійці почали вшановування з молитви та хвилини мовчання в честь героя, після чого були покладені квіти до меморіалу загиблим воїнам.

Цього ж дня військовослужбовці відправилися в с. Ковалівка на місце поховання, де зібралися рідні та близькі Максима. Нацгвардійці щиро помолилися та згадали теплими словами свого товариша. Один із товаришів Валентин Мартинюк заявив: «Максим був значно більшим, ніж просто товаришем, він був справжнім другом для кожного, з ним було легко та приємно спілкуватися, від нього завжди можна було отримати допомогу та підтримку, нам дуже не вистачає Максима».

На прощання нацгвардійці поклали квіти біля пам’ятника Максима.

Відео дня

 

Автор: солдат Назар Турко

Фото: майор Сергій Лещенко

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up