В Козятині катували ветерана АТО. Для розваги (оновлюється хронологією подій)

В Козятині катували ветерана АТО. Для розваги (оновлюється хронологією подій)

Нещодавно поховали ветерана АТО, у якого не було 100 гривень, щоб своєчасно звернутися за медичною допомогою. А тепер взагалі надзвичайна по цинічності і зухвалості подія — знущання над учасником бойових дій, який тільки повернувся з полігону з перепідготовки по підвищенню боєготовності 

Олександр Віталійович Дяк одружений, проживає в Іванківцях. Повернувшись з полігону, ще не працевлаштувався, тому погоджувався на виконання будь-яких оплачуваних робіт на день, на тиждень. Чим і забезпечував родинний достаток. Молодий хлопець вагою приблизно 50 кілограм, задніх не пас на фронті. Був АГ-сником, служив в мотопіхоті танкового прикриття.

Відео дня

Двоє коріних мешканців Іванківець, на скільки відомо, не служили в армії взагалі, запросили Сашу попрацювати на новобудові за 200 гривень вдень. Відпрацювавши  один день, отримав 200 гривень від замовника робіт в селі Сигнал. Наступного дня його по-звірячому побили, катували, залякували, волочили непритомного за ноги по землі, накидали на шию петельку, змушували копати собі яму.

Все це проводилося під морально-психологічним  тиском, під гаслом "Не вбили тебе в ато, доб'ємо ми". Звернувся в поліцію через пару днів. Правоохоронці заяву взяли, на руки номерок не дали, сказали тільки останні цифри, які не зміг запам'ятати. Направлення на судмедекспертизу не дали. При редакції газети у волонтерському центрі створюється група по захисту родини ветерана бойових дій. 

 

Продовження

12.30

По телефону 102 з мобільного телефону були повідомлені правоохоронці про безчинства поліції в Козятині, а вірніше бездіяльність. Обласні правоохоронці взяли на котроль дану справу. Протягом години в редакцію газети з'явилися слідчий Стецюк Наталія Василівна і інспектор Стецюк Роман Юр'євич. Останній з порога заявив, що у газети немає матеріалів, тому і вишукують новини. Слідча виразила своє невдоволення і сказала, що діє по закону. За її словами, їй місцевий судмедексперт заявив, що здійснить експертизу тільки коли буде постанова суду. Тому вона і поїхала в Махнівку по своїм справам, а побитому учаснику бойових дій сказала чекати постанову - не оформивши справи в суд, не провівши огляду місця злочину, не опитавши підозрюваних, не вилучивши речові докази (станом на 4.06.2018 12.30). Її компаньойон інспектор Роман Стецюк зухвало заявив, що це колись такі були вимоги до слідчих дій, зараз — зовсім інше.

За словами потрепілого, коли в суботу 2.06.2018 він звернувся в поліцію, слідчий Стецюк Наталія йому наказала прийти в понеділок 04.06.2018 з 9 до 9.30 і отримати направлення до судмедексперта. Вже в понеділок була інша розмова...

Після спілкування в редакції, слідчий Стецюк Наталія сухо сказала потрепілому: "Прийдете до мене в поліцію" і покинула приміщення.

Продовження

13.50 Про подію повідомлено на гарячу лінію Служби безпеки України за телефоном (0432)53-13-09. Зареєстровано повідомлення про прояви сепаратизму в с. Іванківці та бездіяльність Козятинської поліції з приводу катування учасника бойових дій.

Продовження

15.20 Олександр Дяк в редакції почав втрачувати свідомість. За наполяганням журналістів був супроводжений до лікувального закладу м. Козятиина. Після комісійного огляду лікарями -госпіталізований. 

 

Через пару днів: Пьявка спасав свого покровителя. а не честь і гідність атошника

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • З.А.Глядач

    Звичайна п'яна бійка.

    Grechko Ksenya reply З.А.Глядач

    «Звичайна п’яна бійка»??!В якому суспільстві ти виріс?

    З.А.Глядач reply Grechko Ksenya

    Так,я помилився. Це не п'яна бійка,це тупий розводняк на гроші. 10 тис.грн.

    Grechko Ksenya reply З.А.Глядач

    Розводняк?!Ціною власно здоров`я і життя!🤨

    З.А.Глядач reply Grechko Ksenya

    Ксено,подивися подальшу історію цього "побиття". Сама знайдеш чи допомогти?
  • Valdek Franek

    покарати всіх причетних, ніхто не буде забутий
  • Андрій Сивий

    Це сепарські тварюки. прийде час - всі на гиляках висіти будуть.
  • Миха

    Сука бандеровская

    Валентин ВВ (пан УКРОП) reply Миха

    МІха . всі побачили що ти тупа москальська мавпа..... Тепер можещ хряпнути боярки , флакушку, та ходити по своєму мухосранську з гордо піднятим писком.... Свиня безлика....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up