Вакансії на комунальних підприємствах — першочергово для ветеранів АТО

Вакансії на комунальних підприємствах — першочергово для ветеранів АТО

- На сесії міської ради 24 лютого прийняли програму про реабілітацію та працевлаштування учасників АТО

- Ветеранам надаватимуть психологічну допомогу та першочергове право на роботу в комунальних підприємствах міста

- Куди звертатися, щоб отримати роботу?  

Депутати більшістю голосів підтримали таке рішення. Згідно ініціативи при наявності вакансій на комунальних підприємствах в першу чергу розглядатимуть заявки від учасників АТО. За словами голови ГО «Спілки ветеранів АТО Вінниччини» Романа Смішного, потреба в роботі у воїнів є:

— По області близько 600 учасників нашої організації. Багатьом важко знайти роботу, тому вважаю, що така ініціатива від мерії буде користуватися попитом у моїх побратимів, — розказав «кіборг» Роман Смішний.

Відео дня

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи у міській раді Олег Парфілов розповів, що вакансії для АТОвців знайдуться:

— Тільки у транспортній компанії на сьогоднішній день є триста вакантних місць: кондуктори, водії, ремонтувальники та інші. І це тільки на одному комунальному підприємстві, — казав Парфілов.

Куди звертатися? Як розповів чиновник, поки що не розроблений порядок надання такої допомоги для АТОвців. Але точно відомо, що спочатку ветеранам треба буде пройти психологічну реабілітацію. Та за потреби пройти курс профпереорієнтації.

— Порядку дії цієї постанови про реабілітацію та працевлаштування АТОвців ще немає. Проте, ймовірно, що довідку про вакансії будуть розміщувати на сайті підтримки учасників АТО, — казав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій в міській раді Олег Парфілов.

Нагадаємо, що кожні вихідні, з 10:00 до 16:00, на площі героїв Небесної Сотні (Театральна), волонтери прийматимуть речі, їжу, що відправляють гуманітарним вантажем на передову.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up