Від завтра школи знову на дистанційному

Від завтра школи знову на дистанційному
Фото ілюстративне
  • Після ранкової повітряної тривоги, яка тривала цілих п’ять годин, заклади загальної середньої освіти Козятинської громади знову відправили на онлайн-навчання.
  • Як довго воно триватиме — дізнавалися наші журналісти

Ранок понеділка, 10 жовтня, був одним із найбільш стресових за останній час. Близько сьомої години оголосили повітряну тривогу, після чого почали надходити повідомлення про вибухи у різних куточках України. Окупанти завдали ракетних ударів по різним об’єктам Києва та інших міст.

Сирена на відбій пролунала аж опів на першу дня. Це вперше від першого вересня до цього часу ранкова повітряна тривога тривала так довго, що не могло не вплинути на навчальний процес. Частина школярів залишилася вдома. Ті, хто все таки прийшов на навчання, перебували весь цей час в укритті.

Згодом Міністр освіти України Сергій Шкарлет на своєму офіційному телеграм-каналі закликав очільників обласних військово-цивільних адміністрацій запровадити у школах дистанційне навчання.

Відео дня

«Наше завдання максимально убезпечити всіх учасників освітнього процесу. Тому прошу прийняти рішення щодо навчання в дистанційному форматі до кінця поточного тижня (до 14.10.2022). Безпека — понад усе! Життя і здоров’я кожного громадянина понад усе! Будь ласка, не нехтуйте правилами поведінки під час сигналу «повітряна тривога», спускайтеся в укриття. Бережіть себе!» — йшлося в повідомленні.

Відтак у вівторок, 11 жовтня уроки для школярів Козятинської громади знову будуть виключно в режимі онлайн — усі заклади загальної середньої освіти не лише міста, а й сіл Козятинської ТГ переходять на дистанційну форму навчання. Як повідомили нам в Управлінні освіти та спорту, «дистанційка» триватиме до п’ятниці, 14 жовтня включно.

— Поки що ми опираємося на неофіційне повідомлення Сергія Шкарлета, міністра освіти, — каже Інна Мадей, начальник Управління освіти і спорту. — Міністр рекомендує прийняти рішення щодо навчання в дистанційному форматі. Опираючись на його звернення, область рекомендує нам запровадити дистанційне навчання. Офіційного листа від міністерства ми ще чекаємо, але вже відреагували на звернення Міністра освіти і попросили керівників ліцеїв та гімназій організувати навчання в дистанційному форматі.

Опитування

Як думаєте, чи доцільно продовжити дистанційне навчання у школах після 14 жовтня?

 

Читайте також:

Що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора. Покрокова інструкція

Тривожний понеділок: нагадуємо основні правила, що рятують життя під час ракетних ударів ворога

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up