«Він був чуйним і здатним прийти першим на допомогу»: репортаж з церемонії прощання Сергія Гармишева

«Він був чуйним і здатним прийти першим на допомогу»: репортаж з церемонії прощання Сергія Гармишева
  • В четвер, 28 липня козятинчани прощалися з Героєм України Сергієм Гармишевим.
  • Близько 10 години до будинку, де з сім’єю жив безстрашний воїн почали сходитись його близькі друзі сусіди і ті хто знав Сергія.
  • Всі вони тримали в руках живі квіти. Заупокійну молитву проводив священик ПЦУ отець Роман.
  • Близько 11.30 друзі загиблого воїна створили живий коридор і траурна процесія взяла курс на площу.

На площі, щоб провести Сергія Гармишева в останню дорогу прийшло багато людей. Серед присутніх була кума Вікторія, кум Олександр, однокласники загиблого на війні воїна. Всі вони відзначали, що він був чуйним і здатним прийти першим на допомогу іншим. Вони розповіли, що у нього була рідкісна риса характеру. Він умів проявляти терпимість до інших. 

— У нього була якась душевна чутливість розвиненого співчуття до інших, — сказав кум Сергія Олександр. 

При зустрічі на площі з протоієреєм Православної церкви України настоятелем храму Покрови отцем Василем, він з болем в душі сказав:

Відео дня

 — Яка несправедлива ця війна, адже гинуть найкращі сини і дочки України.

За мить на площі стала звучати «Пливе кача» і всі, опустившись на коліна, зустріли Героя України Сергія Гармишева

Мітинг реквієм відкрила заступник міського будинку Лариса Ромасько.

— Сьогодні ми проводжаємо в останню путь сміливого воїна та Героя нашої громади Сергія Гармишева, — каже Лариса. — Він народився 3 листопада 1987 року. Навчався у школі-інтернат гімназії, працював охоронцем у фірмі «Гарбіз». 7 червня 2022 був мобілізований та призваний до військової частини А-1126 Збройних сил України, де проходив службу на посаді стрільця 5-ї парашутно- десантної роти 2-го парашутно - десантного батальйону 25 парашутно-десантної бригади. А 20-го липня вірний воїнській присязі в бою за Батьківщину Сергій Гармишев загинув поблизу населеного пункту Новолуганське Донецької області. У нього залишилися батьки, дружина Ольга, доньки Ангеліна та Анастасія.

Службу Божу за загиблим на війні воїном провели святі отці Роман Масира та Василь Влізло. Після заупокійної літургії до громади звернулася міський голова Тетяна Єрмолаєва. 

— Словами неможливо передати біль, який відчувають рідні і друзі наших загиблих воїнів, — сказала очільниця громади. — Смерть кожного українського воїна – велика втрата для цілого війська, нашої громади та України. Сергій загинув, захищаючи нас із вами, загинув від страшного звіра, якому ім'я росія. Сергій Гармишев —  був найкращим сином, чоловіком та батьком. Пам'ять про нього буде вічно жити в наших серцях, адже Герої не вмирають сказала міський голова.

Заступник директора з виховної роботи комунального закладу ліцей 7, сказала що Сергій навчався в школі-інтернаті-гімназії. Вона подякувала батьків воїна Михайла Костянтиновича та Катерину Миколаївну за сина та з болем в душі виразила підтримку рідним загиблого та Козятинській громаді. Україна переможе, бо її незалежність і наший спокій відстоюють найкращі воїни. 

— Ми сьогодні побачили Героя, на якого буде рівнятися наша громада, наша держава. Ми низько вклоняємося тобі Сергію за той подвиг, який ти вчинив. Слава твоїм дітям, Слава твоїй дружині, Слава твоїм батькам  Спочивай з миром нехай земля тобі буде пухом. Мир і спокій  всій державі. Дякуємо велике Сергію, — сказала заступник директора з виховної роботи Світлана Кононенко  

Після промови педагога з воїном стала прощатися громада. Людей, які виразили віддати шану Герою стоячи на колінах, було дуже багато. Потім знов заграла «Пливе кача» і траурна процесія взяла курс до алеї слави міського кладовища.

Від входу на цвинтар до самої могили друзі Героя з пучками квітів зробили йому ще один живий коридор. Вони вквітчали останню земну дорогу Сергію. Його похоронили на Алеї слави міського кладовища, а від побратимів воїна прогримів військовий салют.

Коли Героя України похоронили до нас підійшов представник кладовища і сказав:

— Ви коли будете писати за загиблого воїна, то напишіть щоб люди не викидали біля дороги сміття від рослинності та синтетики. На могили воїнів кожен день приходять рідні. Вони годинами розмовляють з ними і їм не дуже приємно, що поруч з алеєю слави смітник. Ми його кожен день прибираємо, а до вечора люди знов накидають, як так можна Алея слави все ж таки.

Читайте також:

Мріяв прогнати ворога і зустрітися з однокласниками. Махаринці прощалися з Броніславом Жмуцьким 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (20)
  • Валентина Янчук

    Вічна пам'ять
  • Людмила Задорожна

    Вічна пам'ять, царство небесне Герою України.
    Щирі співчуття рідним і близьким.
  • Наташа Маковська

    Вічний спочинок дай йому Господи і світло віковічне нехай йому світить, хай відпочиває у мирі вічнім Амінь!
  • Галина Кравцова

    Вічна, світла пам'ять і низький уклін
    Слава
    Героям
    України!

keyboard_arrow_up