«Війна згуртувала нашу громаду, як ніколи раніше»: про допомогу глухівчан у тилу

«Війна згуртувала нашу громаду, як ніколи раніше»: про допомогу глухівчан у тилу
  • У цьому році вперше в історії України День молоді в Україні відзначають в Міжнародний день молоді – 12 серпня.
  • Розповідаємо про глухівчан і їхній неоціненний вклад у боротьбу за нашу перемогу

— Так сталося, що наша громада стала прихистком, а для багатьох українців і домівкою. Ми - люди з різних куточків України, але об’єднані однією місією: допомагати один одному та впевнено йти до Перемоги! Небайдужі жителі Глуховецької громади, внутрішньо переміщені особи, наші місцеві волонтерські рухи та громадські організації від початку війни і по цей день збирають допомогу нашим воїнам, які зараз на передовій. Осторонь не залишається ніхто – всі небайдужі об’єднуються у своєму прагненні допомогти нашим захисникам, які мужньо боронять українську землю, — пише Культура Глуховецької Громади

Працівники закладів освіти та дошкільних закладів своєю допомогою щодня роблять значний та щирий внесок у перемогу, організувавши повноцінний волонтерський штаб!

Війна згуртувала глуховецьку громаду, як ніколи раніше. Кожен в міру своїх можливостей намагається робити все можливе для наближення перемоги.

Відео дня

— Глуховецька селищна рада на чолі з селищним головою Олександром Амонсом та депутатським корпусом громади стала осередком допомоги внутрішньо переміщеним родинам, надає речі першої необхідності: продукти, засоби гігієни, одяг та інші гуманітарні товари і намагається створити належні умови проживання для людей. Голова з волонтерами відвідують зони бойових дій та передають захисникам гуманітарну допомогу та військове спорядження, які зібрані на благодійні кошти жителів нашої громади та меценатів, — йдеться у повідомленні

Глуховецька СЗШ І - ІІІ ступенів за активної підтримки волонтерів та благодійників продовжує тримати волонтерський фронт у боротьбі з російською військовою агресією.

— Щоб наші бійці за сотні кілометрів відчули любов, підтримку і безмірну вдячність кожного з нас, готують сухі борщі, супи та каші, тушонку та консервовану кашу з м’ясом, «снікерси», печиво та різну випічку, пакують набори із сухофруктів, шиють нижню білизну, готують вареники, «бендерики», плетуть та в’яжуть сітки, збирають і вантажать гуманітарну допомогу для ЗСУ чи для внутрішньо переміщених осіб, допомагають переселенцям та роблять багато інших таких потрібних і корисних справ, — пишуть глухівчани

З перших днів воєнного стану в Україні, колектив Глуховецького ЗДО «Берізка» прийняв переселенців з областей постраждалих від рашиської навали. Все розпочалось з облаштування кімнат для сімей ВПО.

— Завдяки волонтерам, односельчанам, жителям нашої громади та інших громад, батькам, приватним підприємцям та їх колективам, працівникам селищної ради, депутатам всіх рівнів самоврядування, працівникам СВК «Маяк», працівникам ТОВ «АКВ УКТ», працівникам ТОВ «Радіо Сіті», працівникам КП «Центр ПМСД», працівникам КП "Глухівціводоканал", освітянам громади спільними зусиллями було зібрано все необхідне. Завдяки їх підтримці садочок поповнився необхідними продуктами харчування, ліками, предметами гігієни, іграшками, постільною білизною, одягом, посудом, побутовою технікою, ліжками тощо. Також було проведено інтернет для дистанційного навчання дітей, які мешкають у садочку.

Творчі колективи та солісти Центру культури та дозвілля і його філій провели мистецьку акцію на підтримку Збройних сил України та зібрали кошти, на які закупили військове спорядження для наших воїнів на передовій. У Центрі культури та дозвілля працюють гуртки художньої творчості, з вокалу та любительські об'єднання для дітей внутрішньо переміщених осіб. В приміщенні Глуховецької бібліотеки оформлені книжкові патріотичні виставки, відкрито абонемент для для дорослих та дітей ВПО, проводяться курси англійської мови для усіх бажаючих.

Діти також долучилися до допомоги бійцям ЗСУ і виготовляють власноруч обереги та листівки з побажаннями миру, які дають можливість підвищити бойовий дух та відчувати себе потрібним українському народові, читають патріотичні вірші та беруть участь у флешмобах зі словами вдячності та підтримки кожному захисникові.

Наші спортсмени взяли участь у низці благодійних заходів: турнір з міні-футболу до Міжнародного Дня захисту дітей, турнір з футболу пам’яті учасника АТО/ООС Олександра Оцабери, відкритий благодійний турнір з волейболу серед молодіжних та ветеранських команд, турнір з футболу серед чоловічих команд пам'яті Пасічника М.К. на підтримку Збройних Сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ!». Гравці і глядачі долучились до збору благодійних коштів на допомогу Збройним силам України.

— Кожен із нас важливий і кожен має тримати свій фронт задля спільної ПЕРЕМОГИ. Нас не зламати, не здолати, не перемогти. Віримо в кожного солдата, волонтера, хлопчика, який розказує вірш для ЗСУ і дівчинку, яка малює захиснику малюнок – в кожного українця. Беззаперечно, справа волонтерства, як і справа благодійності - це покликання, і вони триватимуть, а ми будемо висвітлювати їх в наступних наших дописах. Слава Україні! — підсумовують глухівчани

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up