«Ворог концентрує ракети на території білорусі»: речник Командування Повітряних Сил про ворожу авіацію

«Ворог концентрує ракети на території білорусі»: речник Командування Повітряних Сил про ворожу авіацію
  • Попри зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 діб, існує постійна загроза обстрілів з росії, білорусі і тимчасово окупованого Криму.
  • Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Авіація противника продовжує не залітати в зону дії нашої протиповітряної оборони. Водночас, фіксуємо авіаційну діяльність ворога. За добу приблизно 150 вильотів літаків здійснюють окупанти із прилеглих до України територій – росія, білорусь і тимчасово окупований Крим. Авіаційна діяльність збільшена з аеродрому Бельбек, який знаходиться поблизу Севастополя. Це пояснюється з тим, що проводять певні заходи після вибухів на аеродромі Саки, звідки злітала тактична авіація окупантів», — повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces

На початок широкомасштабного наступу навколо України російська окупаційна армія зібрала авіаційне угруповання у складі 700 летальних апаратів: 450 літаків та 250 вертольотів.

«Сили оборони України вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогодні дещо менше – близько 430 знаходиться зараз навколо українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії, тимчасово окупованого Криму. Але угруповання вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України», – сказав полковник Юрій Ігнат.

Відео дня

Він пов’язав це з тим, що російська армії зменшила свою авіаційну діяльність і використовує частіше штурмову авіацію і бойові вертольоти для підтримки наземних своїх військ.

Ігнат роз’яснив також щодо інформації про те, що ворог концентрує ракети на території білорусі і хоче завдати масований удар по території України.

«Це відбувається не сьогодні, не вчора, а постійно. Якщо прилітає якийсь літак на один з аеродромів білорусі, то ми розуміємо, що він перевозить озброєння. Є певні дані розвідки, що противник нарощує свої сили на території білорусі. Це, зокрема, йде і політична складова – погрожувати як Україні, так і заходу. Загроза є і була постійно, адже росія з перших днів війни використовувала білорусь задля нанесення ударів звідти по території різним ракетним озброєнням. Безумовно, потрібно готуватися до всього», – каже Юрій Ігнат.

— Скоро буде День Незалежності України, тому противник використовуватиме такі дати для «вітань». Ми повинні бути готові - не нехтуйте жодним сигналом повітряної тривоги!

Читайте також:

Довгий безперервний сигнал та переривчастий короткий: розповіли про зміни у системі оповіщення

Лунає сирена — на вихід

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up