В’ячеслава дістали з-під завалів. Ворожа ракета вбила козятинського залізничника. Прощання — завтра

В’ячеслава дістали з-під завалів. Ворожа ракета вбила козятинського залізничника. Прощання — завтра
В’ячеслав Франчук о 8.00 заступив на чергування. О 8.15 туди влучила перша рашистська ракета. Через кілька секунд прилетіла друга
  • Трагедія. У Козятині на залізниці влучили у тягову підстанцію. Це вже вдруге наше місто стало прицілом російських ракет.
  • Внаслідок цієї ворожої атаки загинуло п’ять осіб, серед яких і козятинчанин, черговий по підстанції В’ячеслав Франчук. Йому було лише 36. Ще 18 осіб — поранені

Другий день світлого свята Великодня для козятинчан став трагічним. Ранок 25 квітня розпочався з повітряної тривоги. О 6.56 завила перша тривожна сирена. Через годину у нашій громаді вона пролунала вдруге, але не на відбій, хоча багато людей сприйняли це саме так. Через кілька хвилин в небі щось загуло та засвистіло і … вибух. А потім ще один. То була ворожа російська ракета, яка вцілила у тягову підстанцію на залізниці поблизу Козятина. Після цього завили сирени пожежних машин та автівок швидкої медичної допомоги. Їх було багато. Страх, паніка, невідомість. Очільниця міста Тетяна Єрмолаєва закликала не обговорювати злочин і повідомила про те, що на місці працюють спеціалісти.

Як виявилося пізніше, під ракетний обстріл потрапило дві залізничні станції на Вінниччині — Козятинська та Жмеринська. А загалом, в той злощасний день рашисти обстріляли 5 залізничних підстанцій по Центральній та Західній Україні. Через ураження затримався рух багатьох поїздів та електричок. Зокрема, у зв’язку з пошкодженням тягових підстанцій, була відсутня напруга в контактній мережі на дільницях Шепетівка - Козятин, Жмеринка - Козятин, Козятин - Фастів. Подекуди час затримки сягав кількох годин.

Нагадаємо, козятинці вже не вперше відчувають вибухи на своїй землі. Увечері 5 квітня у Козятин прилетіла перша ракета. Вибух був сильний і не на жарт налякав містян. Згодом стало відомо, що було влучення в інфраструктурний об’єкт у місті. На щастя тоді обійшлося без постраждалих.

Відео дня

Друге потрапляння російських ракет відбулося через 20 днів і на превеликий жаль, забрало життя п’ятьох осіб. Серед вбитих — козятинський залізничник, працівник ЕЧ (черговий по підстанції) 36-річний В’ячеслав Франчук. Також відомо про велику кількість поранених, їх 18. Про це написала у день вибуху на своїй сторінці Народний депутат Ірина Борзова: «Жмеринка. Одна людина поранена, без загиблих. Козятин, на жаль, є загиблі і не менше 18 поранених». На місці події працювали рятувальники, працівники поліції та Служби безпеки України.

Родичі загиблого В’ячеслава розповіли, що у 8.00 він заступив на чергування, а о 8.15 туди влучила перша рашистська ракета. Через кілька секунд прилетіла друга…

— Це чоловік моєї доньки, мій зять, — крізь сльози розповідає Таїсія Радіна. — В’ячеслав опинився під завалами у приміщенні, де працював. Його засипало, ввечері відкопали (плаче - прим.авт). В’ячеслав був гарним батьком, сім’янином, з золотими руками. Що не скажеш все він знає.

У нашого Героя-залізничника залишалися батьки, дружина та двоє дітей — 12-річний син Олександр та 8-річна донька Лілія. Прощання відбудеться у середу, 27 квітня о 12.00 по вулиці Бессарабова, 56.

Уточнення:

У соціальних мережах козятинчани висловлюють свої щирі співчуття з приводу цієї непоправної трагедії. Наталія Чабанова, В’ячеславова однокласниця написала: «Як грозові хмари раптом вкривають серпневе небо, так сумні звістки приходять…Славік був доброю, чесною, порядною, щирою, працьовитою людиною. Усім нам він запам'ятався, як надійний, відповідальний, зосереджений, товариський – таким пам’ятатимемо його завжди! У цей важкий час приносимо щирі співчуття сім’ї та рідним, розділяємо Ваш біль».

На знак скорботи за загиблим козятинчанином у місті 26 квітня оголосили День жалоби. Приспустили Державний Прапор України та Прапор міста Козятина біля приміщення міської ради, а також вивісили Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста.

— Разом із депутатським корпусом, виконкомом та апаратом міської ради висловлюємо свої щирі співчуття родині козятинчанина Франчука В'ячеслава та родинам і близьким загиблих сьогодні під час ракетного обстрілу поблизу Козятина. Це непоправна втрата для усієї громади! Ми віримо, що ні одне життя не буде втрачене дарма. Російська агресія повинна бути припинена та покарана, — написала на сайті козятинської міської ради

Затримали осіб, які можуть бути коригувальниками ракетних обстрілів поблизу Козятина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (90)
  • Tamara Dudiuk

    Вічна пам'ять
  • Marina Skulska

    Світла пам'ять!
  • Надежда Кравченко

    Вічна пам'ять Герою.
  • Светлана Лавренюк

    Царство небесне! Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up