За рік війни Козятинщина втратила більше 60 Героїв. Згадаймо тих, хто загинув за нас

За рік війни Козятинщина втратила більше 60 Героїв. Згадаймо тих, хто загинув за нас
  • Пам’ятаємо. У п’ятницю, 24 лютого 2023 року — рік безжальної, кривавої, підступної війни, яку розв’язала ворожа рф на території мирної Україні. Життя мільйонів українців розділилось на «до» та «після».
  • Хтось залишив усе, що нажив, і поїхав до чужого міста, чужої країни, аби врятуватися, хтось втратив спокій і щохвилини молиться за здоров’я сина, брата, чоловіка чи батька, який боронить Батьківщину.
  • Але найстрашніше — втрачають життя наші мужні воїни, цвіт нації.

 

За рік війни на території Козятинщини (Козятинська, Глуховецька, Махнівська та Самгородоцька громади) ми назавжди попрощалися з 63-ма Героями та однією Героїнею. Всі вони до останнього подиху боронили рідну землю. Вічна пам’ять і слава. Згадаймо всіх поіменно

Дмитро Коваль

Народився і жив у Глухівцях. Закінчив місцеву школу, поїхав на навчання до столиці, де здобув професію столяра-оббивальника меблів. У 2020 році підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Херсонщині 25 лютого під час бойового завдання. Життя Героя обірвалося у віці 22 роки, пів року як одружився

Ярослав Жуківський

 

Козятинчанин. Сержант 16 батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Помер під час несення військової служби на блокпосту внаслідок серцевого нападу

Олександр Дробінчук

Народився у Вернигородку у 1986 році. Проживав у Калинівці. Підписав контракт із Збройними силами України. Загинув у Запорізькій області. П’ятого березня 2022 року нашого Героя-захисника похоронили. У нього залишились дружина та троє дітей. 

Віктор Чернюк

Народився у Козятині. Навчався у школі № 5. Закінчив Козятинське залізничне училище. Працював у локомотивному депо Козятин. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув у Вінниці у віці 36 років. Козятин попрощався із Героєм 9 березня. Без батька залишилося двоє дітей.

Володимир Павловський

Народився і виріс у Залізничному. Закінчив місцеву школу. Працював на залізниці. Солдат Національної гвардії України, учасник АТО у 2016 в Луганській області, батько двох дітей. Коли почалося повномасштабне вторгнення, пішов до військкомату. Загинув 7 березня у Запоріжжі, захищаючи Україну. Нашого Героя поховали на місцевому кладовищі у Залізничному

Денис Прилуцький

Козятинчанин. Навчався у школі № 5. Випускник Козятинського залізничного училища. У 2020 році пішов на строкову службу. Загинув 21-річний козятинчанин на полі бою у перші дні повномасштабної війни, боронячи Генічеськ.

Вікторія Поліщук

Народилася і жила у Збаражі. Навчалася в школі у Вівсяниках. Потім вступила до технічного коледжу у Вінниці. У 2019 році призвалася до десантно-штурмових військ. Загинула на Житомирщині у віці 21 року. Вікторія потрапила під ворожий артобстріл 21 березня.

Артур Венжик

Козятинчанин. Навчався у школі № 1. Випускник Козятинського залізничного училища. Працював провідником. Під час проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Луганщині у віці 21 року.

Віталій Печенюк

 

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Випускник Козятинського залізничного училища. Працював на залізниці. Після проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 21 року. Прощання з Героєм відбулося 27 березня.

Євген Гижа

Народився у Куманівці. Працював фельдшером швидкої допомоги у Козятині. У 2020 році підписав контракт про проходження служби у військовому резерві ЗСУ. Помер від серцевого нападу під час несення варти на блокпосту у Махнівці у віці 52 роки.

Богдан Іщук

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Потім вступив до залізничного училища. Працював у локомотивному депо Козятин. Восени 2020 року отримав повістку і пішов служити. Загинув  20-річний Герой в останній день березня на Луганщині. 

Андрій Ван-фун-фу

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Останні чотири роки був на заробітках. Коли почалося повномасштабне вторгнення, повернувся до України і пішов захищати Батьківщину. Загинув на Луганщині у віці 48 років.

Юрій Бондаренко

Народився у Луганській області. Працював на шахті імені Засядька. Одружився і переїхав до села Жежелів. Працював будівельником на сільськогосподарському підприємстві. У 2020 році пішов захищати Україну. Загинув у віці 59 років.

Олександр Мартюшев

 

Народився на Харківщині. Працював в одному зі столичних супермаркетів. Коли почалося повномасштабне вторгнення, приїхав до сестри в Козятин. Пішов до військкомату, за два дні був призваний на службу. Загинув на Донеччині у віці 27 років.

Віталій Михайловський

Народився у Вінниці. У ранньому віці втратив батьків. Жив із бабусею в селі Козятині. Навчався у школі № 9. Працював на залізниці. У вересні минулого року підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 33 років.

Олег Шарай

Народився і жив у селі Збараж. Після навчання у школі вчився в Козятинському залізничному училищі. Працював у сфері сільського господарства. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув на Донеччині у віці 47 років

Артем Лавровський

 

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Що Герой загинув під час оборони міста Маріуполь, що на Донеччині, стало відомо 10 травня. Йому був 21 рік. На центральній площі Козятина 15 травня відбувся спільний молебень у пам'ять про загиблого Артема Лавровського. 

Артур Турляк

 

Козятинчанин. Закінчив ліцей, потім вступив до залізничного училища. Спершу працював у МНС. Згодом переїхав до Вінниці. Служив у загоні спецпризначення КОРД. Загинув 22 травня у Запорізькій області у віці 29 років.

Богдан Вік

 

Жив у селі Жежелів Глуховецької громади. Навчався у місцевій школі. Своє життя за Україну Герой віддав у 29-річному віці. Про непоправну втрату громаді стало відомо 31 травня.

Ілля Антонюк

Козятинчанин. Навчався у школі в Сигналі, потім перевівся до Козятинської школи № 5. Закінчив наше училище і Вінницький транспортний коледж. На початку повномасштабного вторгнення пішов на війну. Загинув під Авдіївкою на Донеччині у віці 26 років.

Олег Ясінський

Народився у Журбинцях. Після школи вступив до Козятинського залізничного училища. Працював за кордоном. Коли почалося вторгнення рашистів, повернувся до України. У квітні пішов до військкомату. Загинув на Донеччині у віці 46 років.

Василь Пирогов

Народився в Іванківцях. У віці трьох років переїхав із батьками до Козятина. Навчався у школі № 5, закінчив наше училище. Працював на м’ясокомбінаті. У квітні 2022 року вирішив захищати рідну землю. Загинув на Донеччині у віці 33 роки.

Петро Радзихівський

Народився і жив у селі Пиковець. Був солдатом роти охорони 1 відділу Хмільницького РТЦК. Помер від серцевого нападу під час несення служби. Йому було 35 років.

Броніслав Жмуцький

Народився у Махаринцях. Останні десять років мешкав у Гнівані, де працював на заводі спецзалізобетону. У 2020 році підписав контракт зі Збройними силами України. Загинув на Донеччині у віці 56 років

Сергій Гармишев

Козятинчанин. Навчався у школі-гімназії-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського. Працював охоронцем у приватній фірмі. У червні 2022 року був мобілізований до війська. Загинув на Донеччині у віці 35 років.

Василь Цимбалюк

Народився у Верболозах. Закінчив школу у рідному селі. Працював у місцевому господарстві та кількох охоронних фірмах. У 2014 році пішов захищати Україну від окупанта. Загинув у віці 51 року.

Олег Слободяник

Козятинчанин. Закінчив школу № 6, що у Залізничному. Вивчився на столяра. Працював у Козятинській центральній районній лікарні. У квітні 2022 року пішов добровольцем на війну. Загинув на Донеччині у віці 47 років.

Сергій Бондаревський

Козятинчанин. Народився у сім’ї залізничників. Навчався у школі № 1. Закінчив Київський університет залізничного транспорту. Працював у Козятинському вагонному депо. Був призваний до лав ЗСУ. Загинув на Миколаївщині у віці 38 років.

Григорій Ніколайчук

Народився у смт Бродецьке. Після 9 класу поїхав навчатися у Бердичівський машинобудівний коледж, потім — у Тернопільській національний економічний університет. У 2015 році долучився до лав Національної гвардії. Загинув у віці 27 років.

Денис Куліков

 

Народився на Одещині. Близько 15 років тому переїхав із батьками до Жежелева. Після школи поїхав до Києва, де створив сім’ю. На початку повномасштабної війни долучився до лав добровольців Київської десантно-штурмової бригади. Загинув у віці 36 років

Андрій Костюк

Народився 2-го грудня 1985 року. Житель смт Глухівці. Після закінчення школи вступив до Вінницького будівельного коледжу. Пішов боронити свою сім'ю, свою Батьківщину з перших днів війни. Загинув Герой 30 серпня в бою з російськими окупантами на півдні нашої країни. Поховали Андрія Костюка 4-го вересня на сільському кладовищі.

Євген Ломоносов

 

Народився 15.04.1976 в місті Бердянськ Запорізької області. Зрілим юнаком приїхав провідати своїх родичів у Козятині. Познайомився з дівчиною, з якою одружився. Євген Ломоносов загинув 2 вересня під час виконання бойового завдання на Херсонщині поблизу села Андріївка. При спробі розмінування території, Євген підірвався на міні. 9 вересня відбулося прощання із загиблим Героєм

Роман Берегович

Народився і виріс у Козятині. Два десятки років прослужив у Криму, втім мусив зняти однострій, щоб не приймати присягу держави-агресора. Коли почалося повномасштабне вторгнення, знову одягнув форму і пішов захищати свою країну. Загинув Герой поблизу села Мирне, що на Донеччині.

Олександр Ольхович

Народився 1980 року. Родом із Глухівець, але проживав разом із своєю сім'єю у Вінниці.  Поблизу села Лозове Бериславського району, що на Херсонщині, 10 вересня 2022 року Герой був важко пораненим. Від отриманих поранень помер у «Березнегуватській ЦРЛ» Миколаївської області

Валерій Попов

Козятинчанин Валерій Попов народився 17 вересня 1970 року. Працював провідником Київської вагонної дільниці. На початку вторгнення став до лав територіальної оборони рідного Козятина, а загинув 26 вересня на першій лінії фронту в районі Бахмута. Йому було 52 роки. З Героєм попрощалися 1 жовтня.

Сергій Бігун

 

Народився в росії, в місті Балтійськ Калінінградської області. Згодом сім’я Сергія переїхала до України. Життєва стежка привела на Козятинщину. Працював оператором опалювальної системи в Іванковецькій школі. Наступного дня після початку повномасштабного вторгнення пішов до військкомату, хоча мав родову травму правої руки. На службу його взяли стрільцем. Разом із побратимами виконував бойове завдання на Донеччині. 6 жовтня потрапив під мінометний обстріл. Герой загинув у 45 років.

Анатолій Загребельний

Анатолій Загребельний 1974 року народження — корінний махаринчанин. Був навідником. Бойовий підрозділ, де служив наш земляк, опинився на Миколаївщині. Тут і обірвалося життя Анатолія Загребельного — він загинув у бою 7 жовтня. Йому було 48 років. Без батька залишився син. Похоронили Героя у Махаринцях

Роман Яцентюк

Роман Яцентюк народився 31 серпня 1990 року в селі Самгородок. Пішов у військкомат добровольцем 24 лютого. Воював у складі 4-ої роти 79-ої десантно-штурмової бригади. Загинув Роман 31 серпня 2022 року у день свого народження, о 06.10. ранку. Герою виповнилося 32

Олександр Завідін

Народився 22 січня 1984 року. Проживав у місті Козятин. До війська призвали на третій день війни. Проходив службу у мінометному взводі. Разом із побратимами потрапив на Херсонщину. ворог обстріляв позиції наших бійців із танків 15 жовтня. Олександр отримав поранення, несумісні з життям.

Артем Москаль

Народився і прожив в Іванківцях. Після школи вступив до училища. А далі чекала служба в армії. Будучи строковиком, підписав контракт із Національною гвардією. Виконував бойове завдання на Донеччині. Під час бою  отримав поранення, несумісні з життям. Загинув 15 жовтня, за два дні до 20-річчя.

Сергій Пилипчук

 

Народився 31 березня 1977 року. Житель села Пляхова. Загинув 12 жовтня в зоні проведення бойових дій у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання. Герой віддав своє життя за Україну у районі населеного пункту Первомайське Донецької області.

Микола Лисий

Народився 14 грудня 1984 року в селі Пиковець. Здобув середню освіту у місцевій школі. Після служби в армії працював у структурі охорони, а пізніше — в будівельних компаніях. У 2019 році Микола підписав контракт. Загинув 7 вересня 2022 року в запеклому бою на півдні нашої країни. У неділю, 30 жовтня, громада попрощалася з Героєм. Воїну, що віддав життя за Україну, було 37 років

Володимир Левчук

Військовий із Козятина, полковник. Народився 13 травня 1981 року. Віддав службі у війську 20 років, в тому числі три роки брав участь в АТО. Був захисником аеропорту Луганська. Працював на посаді заступника міністра у справах ветеранів. Загинув 3 листопада. Військового поховали на Алеї Слави міського кладовища.

Олексій Білик

Олексій народився та проживав у Йосипівці, згодом переїхав до столиці, звідки розпочав свою службу в рядах Національної гвардії України. У листопаді 2022 внаслідок дій окупанта обірвалось життя 32-річного Героя. Прощання відбулося у рідному селі 15 листопада

Сергій Федорук

Сергій народився 25 жовтня 1987 року. Проживав у селі Іванківці.  З перших днів повномасштабного вторгнення воїн захищав територію України. Проходив службу на Луганському напрямку. Потім був переведений на Донецький напрямок, під Бахмут. У віці 32 роки 14 листопада 2022 року його життя обірвалося.

Сергій Чеснюк

Житель Глухівців. Народився 7 листопада 1966 року. Мужньо боронив свою Батьківщину. Загинув Герой 18 листопада 2022 року на Донеччині, у віці 56 років. У воїна залишилася старенька мати, дружина, діти та онук.

Юрій Фомін

Народився 2 серпня 1978 року в селі Махаринці. Солдат роти вогневої підтримки батальйону територіальної оборони. Внаслідок артилерійського обстрілу ворогом біля населеного пункту Дубова Василівка 26 вересня 2022 року Юрій Фомін отримав осколкові поранення, несумісні з життям. Прощалися з Героєм 30 грудня.

Володимир Кравченко

 

Народився 15 березня 1998 року. Навчався у 3-й школі. Був призваний на службу 20 листопада 2022 року, а 25 листопада солдат стрілець-снайпер десантно-штурмового відділення під час танкового обстрілу неподалік с. Червонопопівка Луганської області отримав поранення, несумісні з життям.

Володимир Цимбарович

 

Народився 25 травня 1977 року у селі Козятин. Був призваний на службу 16 вересня 2022 року. У бою за нашу Батьківщину 25 листопада 2022 року, вірний військовій присязі, на південно-східній околиці населеного пункту Райгородок Харківської області Володимир загинув.

Микола Коновальчук

Микола народився 27 серпня 1979 року в селі Журбинці. З перших днів повномасштабного вторгнення встав на захист рідної землі. Служив у складі 110 механізованої бригади, брав участь в обороні Авдіївки. Під час чергового завдання 24 грудня внаслідок дій ворога отримав поранення, несумісне із життям.

Сергій Білецький

Народився 5 листопада 1994 року у Козятині. З перших днів повномасштабного вторгнення був призваний до лав Збройних сил України та тримав оборону в Миколаївській області у напрямку Херсона. Після звільнення Херсона був направлений в сторону Бахмута. Загинув 2 січня у у місті Соледар.

Віталій Шевчук

Бійцем 61-ої окремої механізованої бригади був 38-річний Віталій Шевчук. Народився захисник у селі Дружба Мурованокуриловецької громади, згодом переїхав у село Панасівка на Козятинщині. Пішов на фронт добровольцем 25 лютого 2022. Загинув 30 грудня поблизу Бахмута на Донеччині. Прощання відбулося у Непедівці.

Олег Беженар

Народився 1997 року у селі Широка Гребля. Навчався у Вінницькому училищі поліції. Із 2018 року працював у патрульній поліції та спецпідрозділі ТОР м. Вінниці, звідки у перші дні повномасштабного вторгнення відправився на фронт. Серце Героя зупинилось 1 січня 2023 року, внаслідок дій окупанта на Бахмутському напрямку. 

Ігор Козяревич

Народився 28 жовтня 1979 року у Козятині. Після захоплення росіянами Криму та територій у Донецькій та Луганській областях у 2016-му році пішов захищати Україну в зону АТО за контрактом. Загинув 2 січня у місті Покровськ Донецької області, виконуючи бойове завдання. 

Олександр Олейнічук

 

Народився 26 лютого 1987 року у Козятині. Після повномасштабного вторгнення добровільно пішов до військкомату. Поблизу населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області відданий військовій присязі на вірність українському народу,  27 грудня загинув.

Юрій Черниш

 

Народився 18 травня 1995 року в селі Кордишівка. Із 4 листопада 2015 року по 16 грудня 2016 рік брав участь у антитерористичній операції на території Донецької області. Був призваний до лав ЗСУ 2 березня 2022 року. Загинув Герой 29 вересня 2022 року поблизу Краматорська Донецької області. Прощання відбулось у перший день 2023 року

Олексій Маркітан

Народився в Козятині 1989 року. Навчався в школі № 1. Олексій був призваний до військової частини А 1126 на посаду стрільця парашутно-десантної роти І парашутно-десантного батальйону 27 липня. Поблизу населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району, захищаючи Україну, 25 грудня 2022 року Герой загинув.

Михайло Кравчук

Народився у Михайлині Самгородоцької громади. Там провів дитячі та юнацькі роки. Страшна звістка про загибель прийшла у громаду 3 лютого. Герой загинув у запеклих боях за Україну поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району у 29-річному віці. 

Володимир Протосвіцький

Народився 26 вересня 2002 року в селі Титусівка. На другий день після свого дня народження, 27 вересня 2021 року, пішов на військову службу за контрактом. Загинув Герой 10 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Невельське Донецької області при виконанні бойового завдання. Йому завжди буде 20.

Геннадій Когут

Геннадій народився 8 травня 1990 року. Раніше проживав із батьками у селі Сошанське. Після одруження жив у селі Йосипівка, працював на місцевому заводі. У 2014-2015 рр. був учасником АТО. На захист своєї країни у складі 79-ої десантно-штурмової бригади м. Миколаїв Геннадій став 25 лютого 2022 року. Поблизу села Костянтинівка Донецької області 10 лютого 2023 року життя Героя обірвалося.

Богдан Олішевський

Народився 13 липня 1985 року в с. Джугастра Крижопільського району Вінницької області. Після одруження проживав у селі Пляхова Глуховецької громади. Був призваний до Збройних сил України 24 лютого 2022 року. Під Бахмутом 11 лютого 2023 року отримав поранення, несумісні з життям.

Андрій Мартенюк

 

Народився в селі Бродецькому 3 жовтня 1984 року. Закінчив школу, отримав середньо-технічну освіту інженера-будівельника, вступив до Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова. Працював на ТОВ "ВІЯР", коли покликали захищати Батьківщину у вересні місяці. До того не служив за станом здоров'я та з перших днів війни пішов до військкомату у місті Харкові, де йому тричі відмовляли. Герой загинув на Донеччині. Страшну звістку громада отримала 21 лютого.

Андрій Боровський

Самгородоцька громада в жалобі. Андрій Боровський віддав своє життя за мирне небо над Україною 16 лютого 2023 року поблизу с. Невське Луганської області. Про непоправну втрату повідомили 22 лютого 2023 року.

Юрій Любарець

Козятинщину знову сколихнула трагічна звістка — в боях за Бахмут загинув солдат правопорядку, Герой з Козятинщини, кулеметник Юрій Любарець 1990 року народження. Трагічна новина надійшла 21 лютого 2023 року

Читайте також:

Рік великої війни: що відбувалось у Козятині

Коментарі (34)
  • Лариса Дворська

    Дякую Вам за вашу подвиг😭😭😭😭
  • Тамара Сиваковская

    Вічна і світла пам'ять нашим ГЕРОЯМ !
  • Люда Федорук

    Вічна пам'ять, та низький уклін усім Героям! 🕯️🕯️🕯️
  • Яна Горохова

    Війна триває з 2014 року? Правда ж ?

keyboard_arrow_up