Запустили додаток, який сповіщає про повітряну тривогу. Як ним користуватися?

Запустили додаток, який сповіщає про повітряну тривогу. Як ним користуватися?
  • У багатьох куточках міста і селах люди скаржаться на те, що сирену погано чути.
  • Міністерство цифрової трансформації розробило додаток для смартфонів “Повітряна тривога”, який в автоматичному режимі дає сповіщення, коли варто сховатися в укриття.
  • Даємо детальну інструкцію, як його знайти і встановити, а також розповідаємо, як він працює

Додаток “Повітряна тривога” розробило Міністерство цифрової трансформації. Він доступний для безкоштовного скачування на смартфони із системою iOS (телефони марки Apple) і Android (решта смартфонів, які продаються в Україні). Цей додаток доступний у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Київській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. У додатку не треба реєструватися, він не збирає персональні дані та геолокацію. Про це повідомляє голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Здебільшого у нас телефони на системі Android, тому розповімо, як встановити додаток на Android. Якщо ви читаєте цю новину з комп’ютера і у вас в телефоні є застосунок, який зчитує QR-коди, відкрийте цей застосунок, наведіть камеру на QR-код, що праворуч на картинці нижче і просто зчитайте код.

Відео дня

Програма зчитування QR-коду перенаправить вас на сторінку для скачування додатку.

Якщо у вас немає програми, яка скачує QR-код, або ви читаєте цю новину зі смартфона, розповідаємо, як знайти програму “Повітряна тривога”.

Зайдіть у своєму телефоні програму PlayМаркет. Зверху у програмі є лупа і рядок “Шукати”. У цьому рядку напишіть “Повітряна тривога”. Натисніть на клавіатурі смартфону клавішу з лупою. На ваш запит видасть декілька програм і додаток “Повітряна тривога”. Розробником вказано Ajax System Inc. Клікаєте на цей додаток. Відкриється сторінка з додатком “Повітряна тривога”. Натисніть кнопку “Установити”. Зачекайте, поки програма скачається і встановиться на ваш смартфон. Це забере деякий час, в залежності від швидкості вашого інтернету.

Коли додаток скачається і встановиться, з’являться кнопки “Видалити” і “Відкрити”. Натисніть кнопку “Відкрити”.

Відкриється додаток. Спершу ви побачите білу сторінку. Зверху буде кнопка “Отримувати сповіщення”, внизу - ліворуч значок геолокації і напис “Регіон”, праворуч - буква “і” в кружечку із написом “Корисне”. Натисніть кнопку “Отримувати сповіщення”. Вам видасть перелік областей України. Оберіть “Вінницька обл.” Після цього можете закрити програму.

У разі повітряної тривоги у Вінницькій області гучна сирена залунає з вашого телефона. Коли буде відбій повітряної тривоги, з телефона пролунає повідомлення “Увага! Відбій повітряної тривоги!” Такий принцип роботи додатку. Тож ви точно почуєте сповіщення, навіть якщо телефон лежатиме в іншій кімнаті.

Друзі, додамо, що ми також повідомляємо про початок і кінець повітряної тривоги на нашому телеграм-каналі. Підписатися можна за цим посиланням. Тут ми також публікуємо новини, які розміщуються на нашому сайті, аби ви завжди знали, що відбувається в місті.

Також про початок і кінець повітряної тривоги повідомлятимуть на радіо ОкейФМ. У Козятині радіо працює на частоті 99.5.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Albina Hirskaya

    Так ,але ця програма буває зависає....і знову не в усіх є телефони х інтернету

keyboard_arrow_up