Пушкін, як міфотворець російської імперії з приниженням Українців

Пушкін, як міфотворець російської імперії з приниженням Українців

Надмірний гуманізм козятинчан до ворогів — як результат, надмірна смертність серед воїнів  ЗСУ. Звернення штабу Козятинських партизан

Всі ми зрадники. Не тому, що не здохли на війні. Хоча послали туди інших вмирати. Здорових. А тут в тилу в Козятині невже одні моральні уроди, що не вміють мстити і ненавидіти росіян за те, що вони вбивають наших хлопців? Хоронимо, скиглимо, а на помсту не гідні. Ну не можемо мстити особам, то хоча б цьому істукану, що торчить в парку і зветься Пушкіним.

Так, торчить пам’ятник тому, хто придумав і виклав росіянину мову, із-за якої вбивають та калічать Українців. На його мові розповідають про зневажливе ставлення до громадян України.

Те, що він створив, москалі використовують, як зброю і оправдують, щоб нас вбивати. Вони досягли на вбивстві едентичності Українців неаби-яких успіхів, нарікши іноземним словом “гібридна війна”.

Відео дня

Ну що ще крім горя приніс нам той Пушкін? Це не наш класик, честь і гідність нації. Абсолютно не наш герой! Звичайно, хочеться аж свербить попапртизанити з кувалдою та трахнуть його по голові. І є за що. Хочу, як на Майдані, гуртом відстояти Український парк в Козятині, знісши до бісу цього інстукана.

Знести можу. А ось відстояти і переназвати без громади, що ненавидить російську наволоч і вбиває наших братів в Ато, це складно. Хоча той, що йде, осилить дорогу.

Розпочинаємо акцію перед міськрадою про знесення істукана Пушкіна та перейменування парку ім’ям полеглих воїнів в зоні АТО.

Хто зі мною, приходь до нас! Найперше, ми не несемо відповідальності за партизанів-одиночок, що випадково знесуть істукану голову чи носа.

Надіємось, що у них хватить мужності про це не хвалитись. В свою чергу гарантуємо абсолютно не сприяти в цій справі поліції, СБУ.

Ми підемо правовим шляхом. Оголошуємо збір підписів в редакції. Набираємо волонтерів.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Eduard Burowskij

    Ну так щоб взагалі побити то я проти таки поет світового рівня. Але чому парк його імені у центрі українського міста то це таки питання. Та не тільки це свідчить про совковість Козятина. Є ще" славетний" танк-символ совкового мілітаризму. Памятники зрозуміло знести можна і треба, але  щто викине ті памятники з ватних голів місцевих совків?
  • Влад Лісовий

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    Мы все учились понемногу, / Чему-нибудь и как-нибудь .

    Тому недоумки й напали на Україну

    До п'яного дяка в науку. — Учися, серденько, колись. З нас будуть люде, — ти сказала. А я й послухав, і учивсь,. І вивчився. А ти збрехала. Які з нас люде?

    коли стоять істукани ворогам .

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    Пушкін у своїй поемі ПОЛТАВА  так характеризує українського гетьмана Мазепу: "злодей", "гордый злодей", "мощный злодей", "Иуда, коварная душа", "гетман скрытый", "изменник русского паря", "враг Мазепа", "враг России", "святой невинности губитель", "любовник жестокий", "старик надменный", "злой старик", "старый коршун"...

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    1829 року з'явилася поема О. Пушкіна "Полтава". Поет трактує образ Мазепи саме так, як вимагала офіційна царська влада та історіографія того часу. У поемі Пушкіна Іван Мазепа — злодій, якому немає прощення, підлий зрадник, що не виправдав довір'я російського царя, холоднокровний і безжальний негідник, який готовий, не вагаючись, пролити ріки людської крові:

    Не многим, может быть, известно...

    Что он не ведает святыни,

    Что он не помнит благостыни,

    Что он не любит ничего,

    Что кровь готов он лить, как воду,

    Что презирает он свободу,

    Что нет отчизны для него.

    Пушкін у своїй поемі так характеризує українського гетьмана Мазепу: "злодей", "гордый злодей", "мощный злодей", "Иуда, коварная душа", "гетман скрытый", "изменник русского паря", "враг Мазепа", "враг России", "святой невинности губитель", "любовник жестокий", "старик надменный", "злой старик", "старый коршун"...

    Його діями, за Пушкіним, керує виключно дрібне самолюбство, бажання відомстити Петру І за особисту образу:

    Я слово смелое сказал.

    ………………………………

    Царь, вспыхнув, чашу уронил

    И за усы мои седые

    Меня с угрозой ухватил.

    Тогда, смирясь в бессильном гневе,

    Отмстить себе я клятву дал.

    Фінал поеми логічно завершує викривальну, нищівну характеристику "злодія" Мазепи — ім'я українського гетьмана приречене на забуття, навіть від його могили не лишилося сліду:

    И тщетно там пришлец унылый

    Искал бы гетманской могилы:

    Забыт Мазепа с давних пор;

    Лишь в торжествующей святыне

    Раз в год анафемой доныне

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    В. Сосюра, на відміну від Пушкіна, по-своєму трактує образ Мазепи. Не ідеалізуючи його, поет творить художній образ, а не політичний портрет гетьмана, намагається розкрити психологію його особистості і через цей образ піднести ідею державності України, її незалежності.

    У поемі Сосюри Мазепа "любив Вкраїну... душею", бажав їй добра і волі, шукав шляхів до утвердження її сили і суверенності. Але трагедія Мазепи полягала в тому, що його не підтримав народ:

    Не пішов за ним народ,

    Шляхом і радості й надії,

    Не зрозумів його він мрії...

    Коли гетьман помер, Україна втратила ті святі права, які Мазепа обороняв так довго із завзяттям справжнього патріота України. Але ідеї Мазепи про вільну і єдину Україну продовжували жити і допомагали народові, який хотів бути незалежним.

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    https://www.youtube.com/watch?v=Ylk5RA1FhxU

    А БРЕХНІ ЖИДА ВАЛЬЦМАНА.ПОВЕЛИСЬ

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    Пушкін як міфотворець
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up