Кого вітаємо в День Збройних сил України

Армія призначена захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішніх агресорів. Сьогодні солдати і офіцери Збройних сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.

 

День Збройних сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Цей день святкується щороку 6 грудня — в день прийняття в 1991 році Закону України “Про Збройні сили України”.

 

Армія — це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. На жаль, нині існує багато складнощів військової служби, зважаючи, що в країні війна. Рішення нашого керівництва держави не надихають оптимізмом і наснагою офіцерський корпус, особливо молоде покоління військовослужбовців… Але дух українських патріотів незламний.

 

Раніше слово армія і День армії було визначено для хлопчиків, юнаків, зрілих чоловіків. Їх за традицією вітали з Днем армії?

Але сталося так, що тепер я ділю по-іншому. Дітей-хлопчиків не вітаю, “зрілих” — також. Вітаю лише тих, хто служив в армії України. На район таких небагато. Їх прізвища можна перерахувати. Буде всього декілька сотень осіб зрілого і юнацького віку. Чимало поіменно я можу перерахувати, хто загинув.

 

Дивно те, що дуже мало, а то й взагалі їх майже немає на виборних посадах. Такі вагомі посадовці, яких ми  точно знаємо в обличчя, як то мер міста, голова районної ради та адміністрації — в армії не служили. Найдивовижніше — вони навіть не пояснюють, чому не в армії. З цим днем їх також не варто вітати. Ну які вони на х... солдати?

 

Я вітаю поіменно сім’ї загиблих воїнів, наших захисників з Днем Збройних сил України. Це родини Віктора Ковальчука (Козятин), Володимира Чорноуса (Панасівка), Шайдулли Камзінова (Зозулинці), Олександра Москалюка (Вернигородок), Вадима Наумова (Козятин), Миколи Лукашука (Залізничне), Миколи Шевчука (Махнівка), Юрія Осаулка (Самгородок), Валерія Вітковського (Бердичів), Віктора Крючкова (Верболози), Сергія Кацабіна (Козятин), Володимира Гриців (с. Козятин), Олександра Лобжина (Перемога), Василя Осипчук (Іванківці), Олександра Оцабери (Гурівці), Леоніда Леонтюка (Комсомольське).

Також хочу привітати родину Євгена Шевчука (Козятин), загиблого при виконанні службового обов’язку при гасінні пожежі.

Виражаю співчуття родинам полеглих.

 

Щиро вітаю всіх військовослужбовців Козятинщини — учасників АТО з Днем Збройних сил України та бажаю усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

Вірю в те, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України. Ваша мужність та сила здатні подолати будь-які перешкоди. Ми переможемо!

 

Слава Україні!

 
Коментарі (1)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up