Через слово вирішуємо проблеми людей

 

Світ почався зі слова. Слово було у Бога… Оскільки я не вважаю себе знавцем толкування Біблії, то залишу цю справу для богословів. Мені особисто притаманно і імпонує читати Тараса Григоровича Шевченка. Як і в Біблії, він нам також полишив заповіт. Один з них “Я на сторожі коло їх Поставлю слово”.

Як діє слово на ділі? Яскраво і показово. Ми ж хочемо як? Щоб було слово і відразу результат. Щоб щось покласти в кишеню, побачити полегшеність у чомусь - у вирішенні якоїсь проблеми. Про всі такі моменти писати не буду, але останні випадки повідаю.

По громаді села Титусівка, по гаражному кооперативу біля тунелю в Козятині є проблема. І хто обурений і піднімає проблему, ставить питання про її вирішення не тільки перед чиновником. Він ще ставить у ступор чиновника: “Копію листа несемо в газету ”RIA-Козятин”.

Із 100 випадків 90 — той, що подав заяву нам, повертається до нас сповідатись, червоніючи та ніяковіючи, хто сміливо, хто чемно: ”Друкувати не треба, вибачте, проблему вирішено по суті”. Мені приємно, що громада використовує таким чином логотип газети “RIA-Козятин”. Адже питання, що піднімаються в зверненнях, дуже проблемні, накопичувалися роками, інколи десятками, а то й сотнями скарг. А тут — бах, одним махом усе вирішується. Оце і є реалізація заповіту Шевченка, що на сторожі коло їх поставлю слово.

Так що звертайтесь, пишіть, приходьте, подавайте звернення, не цурайтесь, забирайте їх — саме так я бачу свою громадську діяльність сприяти розбудові активності громади.

 

Тетяна ЛОЗІНСЬКА, громадський діяч, голова Козятинського осередку ПП “Громадянська позиція”, головний редактор щотижневика "RIA-Козятин"

 
Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:38 Україна повернула тіла ще 121 полеглого воїна 16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up