День міста розпочався в Журбинцях

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

 

Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу, 7 липня. Відбувся цей захід на каскаді ставків лівої притоки річки Раставиці. Скільки людей відвідали святкові гуляння, не відомо навіть за приблизними підрахунками. Адже ротація святкуючих відбувалася постійно, починаючи з 19-ої до 22-ої години. Самі учасники гулянь називають цифри більше тисячі.

Урочистості в Журбинцях були початком святкувань 144 річниці міста Козятина.

На поляні біля лісочка розгорнули намети зі своєю продукцією народні умільці. Трохи далі розгорнулося шашличне містечко. Ближче до ставка розташувалася сцена і зона театрального жанру. На сцені виступали художні колективи Козятинського краю та приїжджі артисти.

Майже в центрі театральної зони влаштували майданчик для спортивних розваг. Для любителів полювання, щоб не збивався в мисливців приціл, влаштували конкурс з дартсу.

Переможці та учасники спортивних конкурсів як призм отримали туристичні килимки, рибальські вудки та скакалки.

Дівчата на воду пускали віночки, а хлопці чи чоловіки змагалися у водних запливах.

Захоплюючим дійством на святі було змагання верхолазів (зніми свій подарунок від Купала). По оголеному стовпу атлети забирались до свого призу. Коли почало сутеніти, розвели багаття, через яке пізніше стрибали відчайдухи і закохані пари.

Від початку свята і до його завершення вправно несли службу правоохоронці, МНСники, працівники медицини та служба рятування на воді. Свою місію вони виконали. А от з туалетами в їх кількості організатори і в цьому році прорахувались.

Іншим негативним явищем, на думку відпочиваючих, було “Шоу літака” та “Салют” захід ефектний та неефективний. Щоб витрачені кошти з різних шоу пішли на інсулін чи на проекти, на які коштів не вистачає, люди зрозуміли б.

До транспорту в цьому році питань не виникає. Єдиний мінус — 20 гривень за проїзд — дорогі квитки.     

Коментарі (0)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up