Дивно складається хід історії взаємовідносин України та Польщі

Наш край щільно переплетений сімейними, родинними, дружніми стосунками етнічних поляків та українців. Сотні наших краян з таких сімей влилися в ЗСУ, добровольчий рух, волонтерство. Скільки загинуло мужньо, обороняючи Україну, скалічених війною. А сиріт скільки, хто знає... То до якої їх нації зарахувати, коли він поляк, а вона українка або ж навпаки. А діти їхні, хто за національністю? Безумовно, діти України. Володіють рідною мовою, але і українську знають. Ніхто не кічиться, не принижує нікого. Ну плещемо один одному анекдоти — ті такі, а ті такі. Посміялись, обійнялись, заспівали, затанцювали, помолились. Разом тут у нас родина.

А що тепер вища влада Польщі хоче, щоб ми чубились та мірялися силою? Убивали і хоронили один одного? Саме такими я вважаю кроки влади Польщі, яка намагається  зобразити українців "злочинними націоналістами", підігруючи Путіну. Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване ухваленням в Сеймі Польщі законопроекту про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

Ніби як українці, а з ними наші краяни-поляки не на війні з Російською імперією? Ніби не польських вищих представників влади в літаку одним махом убила Російська імперія. Та невже нам не вистачає толерантності і національної гідності бути кулаком в протистоянні з Російською імперією?!

Пропоную спільно помолитися за тих воїнів, у яких міг би бути день народження. Скільки з них українців або поляків, не важливо, але я знаю — там присутні як одні, так і інші.

31 січня, могли б в колі рідних та друзів святкувати своє...

30-річчя

- Чабан Андрій Олександрович. Сержант, 140-й окремий центр спеціального призначення. Загинув 24 липня 2014 р.

- Щіпов Максим Юрійович ("Макс"). Старший солдат резерву. Батальйон оперативного призначення ім. Героя України генерала Сергія Кульчицького. Загинув 5 січня 2015 р. 35-річчя:

- Салівончик Руслан Сергійович. Капітан міліції. Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон" УМВС України у Херсонській області. Загинув 29 серпня 2014 р.

40-річчя:

- Потапенко Олексій Володимирович. Прапорщик, 15-а бригада транспортної авіації. Загинув 6 червня 2014 р.

- Чистов Віталій Валерійович. Солдат, 17-а окрема танкова бригада. Помер 4 січня 2017 р.

47-річчя:

- Єфіменко Василь Вікторович ("Бізон"). Старший сержант резерву, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ "Донбас". Помер 15 липня 2014 р.

48-річчя:

- Коновалов Олексій Ігоревич. Капітан, 13-й батальйон територіальної оборони "Чернігів-1". Загинув 12 червня 2014 р.

- Реута Сергій Іванович ("Падре"). Прапорщик міліції. Полк патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" ГУ МВС України у Дніпропетровській області. Загинув 23 листопада 2014 р.

Але, на жаль, не судилося... Їх життя забрала ВІЙНА. Пам'ятаємо кожного!

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up