До перемоги іншого свята не буває “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.” Ліна Костенко

У Козятині більшість знітилась, а інші відклали гроші на сабантуй. На жаль, Козятинщина втратила, навіть, не набула вектору громадського розвитку. А освоєння бюджету міста і району перетворюється в хаос марнотратства. Популізм, і як результат, параліч відсутності лідерів, що спонукають громаду до процвітання і успіху.

Розгубленість править громадою. Можна, звичайно, робити вигляд, що нам усе одно. Але ж так вже не виходить.

Дуже серйозне святкування Дня міста в Козятині набуло неідеологічного характеру. Влада   використовує свято, як метод формування системи близькості до людей. Демонстрація успішності її функціонування — підтасування поглядів в суспільстві театралізацією, обумовлюючи високим ступенем емоційного включення оточуючих на розпитті - від пива до міцних алкогольних напоїв. Якщо простий громадянин розкошелиться власно набутим капіталом, то чиновники впиватися будуть за рахунок бюджету. І хвалитимуть один одного, які вони розумні, а які ми дурні.

Це свято, насамперед, розважального характеру. Сформоване традицією державного свята в радянському хаосі. Має на меті ідеологічний вплив на маси з боку світської влади. На сьогодні — щоб розмити стандарти відсутністю кордонів між миром і війною, між легальним і нелегальним, суверенітетом і залежністю, правдою і брехнею.

Бо що можна святкувати, коли в Україні війна? Чи можуть існувати до перемоги над російським агресором, інші свята? Можна жити в "текучому" світі і ждати, і спостерігати? Тим більше, йде в руїну держава Україна.

Гуру від влади дивляться на нас, як на гаманець їх особистого майнового збагачення. Не отримавши, до речі, здачі за ті приниження і навіть смерть на фронті.

Коли ти ти п'єш і скачеш, якщо ти не знав до цього часу, то тепер ти знаєш, що ці родини (публікація на стор. 2-3) плачуть. А за полеглими воїнам Козятинщини не оголошувалось жодного трауру… Зате День міста відгопцюцюємо? То що ж ти святкуєш, українцю? Свою аморфність? Приналежність до чиновництва?

Відома поетеса України, таланти якої визнає весь світ, Ліна Костенко, сказала: “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.” Ідучи на поводу і весь час у змові з владою, мовчанням або улесливим вітанням і посмішкою, ти схвалюєш дії влади. І ми втрачаємо свято життя кожного дня протягом року, а не одного вирваного дня у вигляді свята дня народження міста. Бо комфорт громади визначається не годинами, а постійним перебуванням у ньому. З хорошими освітленими дорогами, відповідними і доступними комунальними послугами, якісним і доступним медичним забезпеченням, достойною зарплатнею, розвинутим і комфортним громадським транспортом, чистою екологією тощо.

Війна не дасть нам забути про себе. І ніяким святом ми від неї не відмежуємося.

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up