Достатньо безгоподарності! Замініть труби і не труїть людей за рахунок бюджетних коштів

Як відомо, міський голова обіцяв громаді, що з “коптильною” трубою біля лікарні після 20 жовтня буде поставлено крапку. Мовляв, приїде з Калинівки кран-важковаговик, наростить трубу на 42 метри в вишину і буде всім добре. І дійсно, кран такий в Козятині був, тільки для нього не було нічого підготовлено для роботи.

Конструкції, які привезли, треба було на щось поставити. Потрібна бетонна подушка, на якій стоятиме нова труба. Інакше вона впаде. Тому кран поїхав, конструкції лежать, і скільки ще пройде днів до “крапки”, обіцяної міським головою, поки не відомо. Що мали робити далі раціоналізатори паливних схем, тепер самі не розуміють.

Завезли гори непотребу для опалювання з якимось розрахунком? Ось тут і вся проблема: влада піде на значні витрати, лиш би зберегти паливо, яке дає прибуток?

Не береться до уваги дійсність:

  1. Труба, яку привезли на територію лікарні і хочуть наростити на існуючу, виготовлена з набагато тоншого металу. Навіть поверхневий її огляд говорить про те, що це не труба для виведення гарячого диму.

  2. Труба, на яку хочуть наростити привезену, давно зносилась і вся в дірах.

  3. Причина їдкого диму — не так у паливі, як у відсутності на трубах котелень фільтрів.

  4. Без фільтрів, навіть, якщо труба буде 60 метрів, сажа розвіюватиметься по більшому радіусу при відсутності верхніх вітрів.

 

Складається враження, що міська влада спочатку приймає не виважені рішення, а потім героїчно шукає вихід з ситуації, в яку сама заходить. Чому б відразу не замінити старі труби котелень на нові з фільтрами? Чи потрібно безвідповідально витратити бюджетні кошти і не вирішити проблему? Чи відшкодує згодом міський голова кошти на лікування городян, у яких вже почався кашель з мокротинням?

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up