Хто дав право труїти мешканців Козятина?

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

 

 

 

Я  в опозиції до діючої в Козятині міської влади. Маю своє бачення ситуації і вважаю дії козятинської міської влади ганебними по відношенню, в першу чергу,  до містян.                                                                                                              Міський голова О. Д. Пузир разом зі своєю командою,   шалено  критикуючи попередників, отримав владу в 2015 році. Маючи потужний фінансовий ресурс (лише перевиконання міського бюджету за 2016 рік становить близько 30 млн грн) і до сьогодні не спромоглись на будь-які зміни в кращу сторону.  Діючою міською владою не виконуються передвиборні обіцянки по забезпеченню жителів міста чистою питною водою. І до цього часу, ми шкодимо своєму здоров'ю, вживаючи технічну воду.  У бюджеті міста  на 2017 рік не передбачено жодної копійки на покращення ситуації з водою. Міською владою не зроблено жодного кроку для зменшення тарифу за воду, яка за своїми показниками є технічною.

Найгірше, що в результаті непрофесійних дій міських посадовців, до технічної води ми ще й отримали забруднене повітря, яким щохвилини отруюються наші діти.

Міська влада показала нездатність приймати відповідальні рішення для вирішення проблем, відсутність бачення стратегічного розвитку міста.

Нещодавно козятинську владу ославили на всю Україну. Один із центральних каналів телебачення, а саме 1+ 1  висвітлив проблему  людей і їх вимоги навести лад в екологічному стані міста, а саме містян бентежить бруд та отруйні речовини в повітрі, які щохвилини відригують котельні.

Мною особисто та депутатами Козятинської  міської ради Панчуком Г. Р. , Радіною Т. Б., та Радогощиною Ю. В. направлено міському голові Пузиру О.Д. депутатське звернення з  висновком екологів (документи викладені на моїй сторінці у FB).

Відповідь надав директор Козятинського комунального  підприємства «Добробут»  Ігор Лівшиць.

Хто ви,  пан  Лівшиць? Яка  довіреність від міського голови Пузиря у вас є, що ви даєте за нього відповідь. На мою думку, ви - є учасник цього ганебного процесу. А саме  в частині перевищення вами своїх повноважень директора К П  «Добробут»,  коли  ви надали в «тимчасове використання»  приміщення котелень (власність громади), без відповідного та належного рішення Козятинської  міської ради. Вами порушено норми законодавства України щодо надання в оренду об’єктів комунальної власності.

На жаль, це не перша незаконна дія міської влади з майном громади. Так, без відповідних договорів оренди, було надано приміщення приватному підприємцю. Навколо цього факту і був конфлікт між депутатом  Рожуком та радниками міського голови Матвіюком та Якимовою. Чи направлено міським головою заяву до поліції про скоєння злочину щодо незаконних дій з майном громади? Ні!!! А чому? Хто зацікавлений спустити цей злочин на гальмах?

І на сьогодні ми маємо незрозумілі дії з майном громади (котельні міста):відсутні договори оренди, непрозоре нарахування орендної плати.

У підприємства, яке здійснює опалення установ міста, екологічною інспекцією встановлено відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин, актів ведення в експлуатацію твердопаливних котлів та екологічної експертизи. Міський голова О.Д. Пузир, що, дивиться в іншу сторону? Він  не бачить, що мешканці міста отруюються та забруднюються двори і помешкання містян? Збитки, нанесені в опалювальний сезон вулицям та дорогам, відшкодувати можливо. А хто відшкодує збитки, завдані недолугими діями Пузира О.Д. та його команди, здоров'ю людей?

У той час, коли всі мешканці міста, в тому числі і діти, задихаються від отруйного повітря, міський голова свідомо усунув себе від процесу наведення порядку в місті. Вибрав позицію – моя хата з краю, я нічого не знаю.

Пане, міський голово, де ваші дії? Коли ви зупинете процес знищення міста та його громадян? Коли ви візьмете на себе відповідальність? Ваша бездіяльність говорить, що ви є учасником перетворення нашого гарного міста на нетрища.

Хто ви, посадовці, що дозволяєте собі не приймати відповідних рішень і не реагувати на законні вимоги людей мати нормальні умови для життя. Чи знаєте ви, що чисте повітря є однією  з найголовніших вимог  людського життя.

Пропоную провести  спільне сесійне засідання  Козятинської міської ради і виконавчого комітету в приміщені лікарні чи прямо  коло котельні. Звертаюсь до депутатів Козятинської міської ради і повідомляю, що такий ганебний стан  виник внаслідок бездіяльності міського голови, його заступників, секретаря та інших посадовців  міської ради. Шановні депутати, не піддавайтесь спокусам мера, виконайте свої зобов’язання перед громадою і приведіть у норму роботу міських посадовців.

Тетяна ЄРМОЛАЄВА

                                  

Ми вдихаємо токсичні отруйні гази

 

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області склала протокол вимірювань вмісту забруднюючих речовин в викидах котельні на вул. Героїв Майдану, 6а. Ці речовини є токсичними та отруйними.

Азоту оксиди, який є токсичним газом. Він подразнює дихальні шляхи та очі. Симптоми отруєння з'являються лише через певний період затримки у кілька годин. Ними є: подразнення горла, утруднене дихання, головний біль, нудота. Подальші ускладнення за відсутності лікувальних заходів можуть спричинювати повну втрату сил, непостійність дихання, ціаноз, а також смерть внаслідок набряку легень.

Вуглецю оксид – відомий більше, як чадний газ -  безбарвний, дуже отруйний газ без запаху. Через свою отруйність він є дуже небезпечним для організму людини. Ця небезпека збільшується тим, що він не має запаху і отруєння може настати непомітно. Навіть незначні його кількості, що потрапляють у повітря і вдихаються людиною, викликають запаморочення і нудоту, а вдихання повітря, в якому міститься 0,3 % CO за об'ємом, може швидко призвести до смерті.

 

Ю. Радогощина, сімейний лікар, депутат міської ради

 

 

 
Коментарі (0)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up