Істина завжди поборе брехню

Брехня увійшла в побут політиків і чиновників. З цим ми зіштовхуємося майже щодня. Останні відповіді, які я отримую з провладних кабінетів на інформаційні запити, — підтвердження тому. Я з вами хочу обговорити тему брехні і правди.

Часто багато хто з нас усвідомлює, що брехня може бути дуже схожа на правду. Вона може прийняти найхимерніші форми, використовуючи для цього правду як маскування. Брехня може шляхом цілеспрямованої роботи своїх творців опанувати розуми тисяч, мільйонів людей. А повторювана мільйони разів протягом мільйонів миттєвостей, може стати майже правдою.

Але нам всім потрібно пам’ятати, що брехня може дуже багато чого, крім одного: вона не може бути правдою. Ніколи!

Рано чи пізно, але завжди настає момент, коли влада брехні руйнується. Тоді люди, озираючись по сторонах, гидливо оглядають її прах. Вони протирають очі з подивом: що з ними відбувалося весь цей час? Як могли вони вірити в цю жахливу, безглузду, брехню? Чому? Заради чого?

І вони отримують відповіді на ці свої важкі питання. Не завжди відразу, не завжди швидко. Але істина завжди знаходить собі дорогу.

Пам'ятайте, той, хто шукає правду, завжди має рацію. Грішить той, кому не вистачає сміливості дізнатися всю правду до кінця.

Рецепт щастя

Коли до редакції приносять некрологи, там повідомляють, на якому році закінчилося життя, перераховуються досягнення, посади, звання. Мало хто пише, що відійшла у вічність талановита, творча, ініціативна, принципова, наполеглива, порядна, доброзичлива, з активною громадською позицією людина. Рідко зазначають, в чому брала участь, за що вболівала людина, в кого закохана була, що писала, яку музику слухала. І ще багато чого, що якби ця особа чула, то певно ожила б, зраділа, можливо, заплакала б і знову померла. Але що ж ми даруємо живим, згадуючи мертвих на поминальних скорботних відвідуваннях цвинтарів?

Ми ходимо сюди в поминальні дні, напевно, щоб, вийшовши з цвинтаря, додати до життя ложечку гарного настрою, що життя продовжується і потрібно самовіддано та професійно долати перешкоди. Готових рецептів щастя не існує. Кожній людині доведеться протягом життя чимало потрудитись над складанням свого власного рецепту. Тож і давайте над цим трудитись. Побільше всім успішних трудоднів і поменше трутнів на життєвому шляху!

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up