"RIA-Козятин" взяла участь у першій в Україні Комунікаційній платформі "Податкова дерегуляція та спрощення умов ведення бізнесу"

З координатором проекту “Підтримка управління державними фінансами”, GIZ Ukraine GmbH Андреасом Бруннбауєром

 

Минулого четверга розпочала роботу Комунікаційна платформа ІПР “Податкова дерегуляція та спрощення умов ведення бізнесу”.

Учасниками обговорення новацій, які найближчим часом мають бути запроваджені в податкову систему, стали народні депутати України, керівництво Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, а також міжнародні експерти, представники бізнес-об’єднань, приватні підприємці та представництво газети “RIA-Козятин”.

 

 

Найбільш актуальні питання винесли на дискусію, яка проходила у трьох напрямках:

- реформування митниці через створення моніторингової служби митниці та міжвідомчої координації для декларантів (вдосконалення «єдиного вікна»),

- дорожня карта реформування системи оподаткування,

- надання підтримки малому агробізнесу та захист спрощеної системи оподаткування.

 

Найбільш дискусійною стала презентація проекту Закону України «Щодо лібералізації системи адміністрування податків та спрощення умов ведення бізнесу».

 

Інститут податкових реформ (ІПР) оголосив про початок громадського та експертного обговорення свого законопроекту на веб-сайті GOLOS.NGOIPR.ORG.UA.

 

Голова ради Інституту, експерт з питань фіскальної політики, фінансист-економіст Олена Хотенко так прокоментувала подію:

— Для нас було важливо отримати зворотний зв’язок від бізнес-середовища та представників влади. Законопроект «Щодо лібералізації системи адміністрування податків та спрощення умов ведення бізнесу» зараз публічно почне обговорюватися. Саме цей закон дозволить нашому бізнесу відчувати себе комфортно і дасть всю необхідну прозорість, зменшить кількість проведених перевірок, повністю утилізує рейдерство, скоротить чисельність держслужбовців, дасть нові робочі місця, збільшить надходження фінансів до бюджету, покращить якість роботи податкових органів, залучить зарубіжних інвесторів , підвищить довіру до влади, сформує середній клас в нашому суспільстві і адаптує нашу економіку до європейського рівня.

У рамках Комунікаційної платформи ІПР відбулось підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю між Офісом ефективного регулювання та громадською організацією «Інститут податкових реформ». ІПРівці впевнені, що злагоджена діяльність в рамках цього документу стане запорукою в розробці стратегії реформування податкової політики задля забезпечення сталого суспільно-економічного розвитку в Україні.

 

Правду про аграріїв розповів голова Громадської спілки "Аграрного Союзу України" Геннадій Новіков

 

Комунікаційна платформа сприятиме реальному державно-публічному партнерству в податковій сфері

 

Ліворуч координатором проекту “Підтримка управління державними фінансами”, GIZ Ukraine GmbH Андреас Бруннбауєр з перекладачем, праворуч директор Департаменту методологічної та нормативної роботии ДФС України Дмитро Донець та директор Департаменту методологічної та нормотворчої роботи ДФС України Мар'яна Куц

 

 

Консультант ІПР Юрій Цимбал презентував проект Закону України "Щодо лібералізації системи адміністрування податків та спрощення умов ведення бізнесу"

 

Ще один учасник дискусії по питанню "Збереження спрощеної системи як запорука розвитку МСБ" керуючий партнер Адвокатського бюро "Радзієвський та партнери", член громадської спілки "Національна організація роздрібної торгівлі" Юрій Радзієвський

 

Тримав слово і учасник платформи народний депутат України, голова Комітету Верховної ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк (перший праворуч) з питання "Збереження спрощеної системи як запорука розвитку МСБ".

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up