Крематорії закрилися. Тепер нас труять їдким пилом

Каденція нинішнього міського голови увійде в історію як випробування громади на міцність. Жахливо, але одним із напрямків знущання міської влади над городянами є їхнє здоров’я.

Не встигли відчадити канцерогенним димом підшефні меру котельні (крематорії, як звикли їх називати козятинчани), як утворилася нова, не менш небезпечна загроза. Пил на узбіччях доріг і тротуарах Козятина не прибирався, мабуть, з моменту обрання Пузиря. Його кількість досягла критичної позначки: вітер або автівки здіймають цілі хмари куряви, і піша прогулянка містом перетворюється на атракціон «Буря в пустелі».

Дискомфорт від попадання пилу в очі і дихальні шляхи – це півбіди. Біда – це хімічний склад куряви з узбіччя, яка  насичена твердими складовими вихлопних газів. Найбільшу небезпеку становлять сажа і бензопирен, які мають виражену канцерогенну дію (сприяють виникненню злоякісних пухлин). Токсичний вплив на організм мають альдегіди, викликаючи, крім іншого, гострі алергічні реакції. І це лише три найнебезпечніші складові із сотень хімічних сполук, що входять до складу придорожнього пилу.

Найбільше від вдихання цієї  суміші потерпають пішоходи, серед яких – тисячі дітей, які щодня прямують до шкіл і садочків.

У  пам’яті городян ще збереглися тракторець із причепом і працівники міського комунального підприємства, які згортали пил у купи і закидали його у причеп. За відсутності цивілізованої техніки цей дідівський спосіб забезпечував бодай якийсь захист від куряви хоча б у центрі міста. Наразі пил з узбіч «прибраний» лише на щойно заасфальтованих вулицях, точніше кажучи, його дбайливо перемістили на тротуари, під ноги пішоходам.

Досвідчені люди припускають, що Пузир придумав інноваційний спосіб  використання придорожнього пилу: перед настанням зими його складуватимуть під стовпами і використовуватимуть для посипки вулиць під час ожеледиці.

Якщо ж серйозно, то бездіяльність влади в прибиранні міста від токсичного пилу – це злочин проти здоров’я, яким українці і так не можуть похвалитися. Отак взяти б з відро   тієї куряви, якою ми дихаємо на вулицях, яка осідає на нашому взутті і одязі, та висипати на голову нашим очільникам. Може хоча б такі радикальні методи примусили їх виконувати елементарні обов’язки по утриманню міста в належному стані.

  

Коментарі (0)
Не європейське життя у Махнівці

Сміттєвий бум Жителі Махнівської громади потерпають від смогу, який кожен вечір піднімається над селом. Добре, коли вітряна...

Каденція нинішнього міського голови увійде в історію як випробування громади на міцність. Жахливо, але одним із напрямків...

У перспективі руйнація благополуччя громади   Хибність думки Спостерігаючи за подіями, які відбуваються останнім...

Декілька минулих тижнів примусили Пузиря і К0 понервувати. Причиною стало те, що увірвався терпець тим небайдужим мешканцям...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up