Купляє пальне сам у себе

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Національне агентство дасть оцінку діям голови райради

У Національному агентстві з питань запобігання корупції здійснюється збір  фактичних даних, на основі яких у визначеному законом порядку буде встановлено наявність чи відсутність у діях голови Козятинської районної  ради Вінницької області Віктора Слободянюка адміністративного правопурушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172  пункт 7 КУпАП.

Про це повідомила редакцію газети “RIA-Козятин” виконуюча обов’язки керівника Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції - уповноважена особа  І. Мостова. Вона зауважила, що по суті порушених питань, в межах компетенції збиратимуться дані, відповідно до пунктів 6,12 статті пункт 7 Закону України “Про запобігання корупції” статей 251, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Перевірка проводиться на основі інформаційного запиту від 12 лютого поточного року щодо закупівлі райрадою пального для службових автівок.

Ще у вересня 2016 року на веб-сайті “kazatin.com” (стаття «Посібник для починаючих корупціонерів від досвідченого голови Козятинської районної ради Слободянюка В.М.») було опубліковано інформацію про те, що дії посадової особи – голови Козятинської районної ради Віктора Слободянюка містять ознаки корупції.

Так, договір на поставку пального, укладений між Козятинською районною радою та ТОВ ВТФ «АВІАС», було розірвано з ініціативи Козятинської районної ради. Натомість Козятинською районною радою було укладено договір на поставку пального з ПП «ТД «СОВВА», засновником (власником) і керівником якого є Слободянюк Алла Григорівна, яка в свою чергу є дружиною голови Козятинської районної ради Слободянюка Віктора Миколайовича. Звертаю увагу на той факт, що за 11 місяців 2015 року Козятинська районна рада закупила палива в ТОВ ВТФ «АВІАС» на суму 19352 грн, а всього за 10 місяців співпраці з ПП «ТД «СОВВА» Козятинська районна рада придбала палива на 73690,88 грн, що в чотири рази перевищує розмір закупівель попереднього року. Козятинська районна рада продовжує закуповувати пальне у ПП «ТД «СОВВА» по сьогоднішній день.

Крім того, Слободянюк Алла Григорівна є головою СФГ «Влад», однак до 23.11.2015 р. керівником даного підприємства був голова Козятинської районної ради Слободянюк Віктор Миколайович.

Таким чином, є очевидним, що Слободянюк Віктор Миколайович порушує ч. 1 ст. 36 ЗУ «Про запобігання корупції»: особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані протягом 30 днів після призначення (обрання) на посаду передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом.

У такому випадку особам, зазначеним у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, забороняється передавати в управління належні їм підприємства та корпоративні права на користь членів своєї сім’ї.

Усі перераховані обставини вказують на те, що діяльність голови Козятинської районної ради Слободянюка Віктора Миколайовича може містити ознаки корупції.

З огляду на вищенаведене я змусила провести перевірку за даним фактом та, згідно ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування. До запиту були додані відповіді відділу державної реєстрації Козятинської міської ради та державного реєстратора Козятинської районної державної адміністрації про власників “СОВВи”. А також інформація на 9 аркушах з веб-сайту «Е-дата» щодо оплати коштів Козятинською районною радою за період 2015-2017 р. за паливо. Ця інформація є у вільному доступі.

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up