Має бути Вікно у життя

20 квітня 2017 року в електричці, яка прибула в столицю з Козятина, знайшли новонароджену дівчинку. Згорток з дитиною виявили фастівські машиніст електропоїзда Олександр Левенець і його помічник багатодітний батько Руслан Коляденко. Зараз немовля знаходиться в одній з дитячих лікарень столиці під наглядом лікарів. За інформацією медзакладу, дитина була квола, видно, що не ссала молока, пуповина замотана скотчем, у люльці, в комбінезоні на дитя 3 років. Скоріше всього, народжена дівчинка була не в лікарні…Її мати розшукується поліцією.
Журналісти вирушили на пошуки рідних дівчинки і провели власне розслідування. У студії на телебаченні «Стосується кожного» велика кількість присутніх намагалась зрозуміти, чи є альтернатива для жінки, яка раптом злякалася бути мамою.
Тут зібралися лікарі, психологи, представники церкви, відомі співачки, політики, багатодітні мами та навіть ті, хто колись залишив новонароджених дітей напризволяще… Останніх називали зозулями. Вони ридали і закликали породіль, які їх почують, ніколи не покидати своїх новонароджених.
Свідомі українці закликали жінок не боятися і народжувати дитину, навіть, якщо існує брак коштів. Але обов’язково в пологовому відділенні. І, якщо вирішили залишити, то залишити саме там, де немовля буде доглянуте. Є ж багато матерів, які не можуть народити, отож їм буде за щастя забрати дитину в свою сім’ю. А якщо не в пологовому залишати дитину, то є будинки матері і дитини. Подібний функціонує у Козятині на вулиці Пролетарській, 91.
Тримала слово і прийомна мати, яка усиновила, удочерила і виростила до 30-ти дітей. “Приходили і зозулі до мене поплакати — всім дарувала тепло, — розповіла жінка.
Найважливіше, що я почула на цій передачі, це те, що  в багатьох містах створені так звані “Вікна життя”. Це спеціально обладнане місця на території лікарні з дзвінком. Де анонімно у віконечку можна залишити маля. На жаль, не вистачає поінформованості населення, що таке існує.
Як сказав один з присутніх на “Стосується кожного” чоловіків, ми не не в Радянському Союзі, не потрібно боятися осуду і пресингу. Головне, малюку залишити життя і здоров’я.
Залишається побажати і нашим медзакладам відкрити “Вікно життя”. Зважаючи, що сумний досвід з новонародженим в місті мали на початку року. Коли неповнолітня мама викинула його на мороз з п’ятого поверху.
Газета “RIA-Козятин” інформаційно підтримає відкриття “Вікна життя”. Якщо медзаклади пробуксують, саме такі вікна могли б взяти під постійну опіку церковні громади. А основне зусилля по інформованності необхідно спрямувати на навчальні заклади.

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up