Надбавка до пенсій

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати пенсіонерам, що отримують мінімальну та меншу, ніж мінімальна, пенсії.

Пільговий період на розмитнення «євроблях» завершився 22 лютого, але це не означає, що власники іноземних авто не повинні ставити їх на український облік. Можуть отримати штраф, а можуть і позбутися автівки за рішенням суду.

Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№ 8488) встановлює, що всі платежі від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією направляються до Пенсійного фонду України. З початку 2019 року — майже 8 мільярдів гривень.

Від цих коштів у березні-квітні цього року додаткові виплати отримують пенсіонери з мінімальною і менше, ніж мінімальна, пенсіями.  

Цікаво, це збіг обставин чи заздалегідь запроваджена політична кампанія, що індексація пенсій та виплата надбавок випадають напередодні президентських та парламентських виборів?!

Політика – річ тонка, і народні обранці мусять тримати суспільний баланс. Адже потрібно мати хист: спочатку пообіцяти одне, а потім зробити інше (до теми про євробляхи і не лише). Можемо лише порадіти, що влада, забираючи у одних, обіцяє віддати іншим. За фактом ще не почала віддавати, але обіцяє. Тому будемо очікувати нарахування пенсій в березні та квітні, а потім робити висновки. Але у нашому суспільстві залишається актуальним питання: чому шановні обранці спершу не «забирають» самі у себе і не діляться з народом, а навпаки скасовують раніше прийняті закони, які зобов’язували відзвітуватися про набуті доходи та статки?! Минулого тижня КСУ скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення, але це вже інша тема.

Тетяна Шевченко, юрист

 

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up