Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою! Маємо безпечний перехід у селі Махнівка. Маємо світлофор. Ура.: Ми з вами показали владі, що ми не збір гарлапанів як деякі казали, ми одна сім’я яка у важку хвилину зібрались і дала відсіч пустословним.»

Усе, що буде написано нижче, це думка пересічних махнівчан. 

– Якби такий пост написав хтось з активних членів мітингу, які вийшли в Махнівці на протест з приводу загибелі жінки-матері, ми мовчали б, – кажуть люди. – А так як це пост чоловіка, який «заактивнічав» тільки на кінцевій стадії протесту й має намір влитися після місцевих виборів до загону пустослов тобто стати депутатом Махнівської ОТГ, то як  у такій ситуації змовчати?

«Пустослов» у пості автора — таке слово цікаве, що почну саме з нього. Тільки автор посту чомусь не пише, що на третій день після протесту громади біля небезпечного переходу поставили стовп, на якому розмістили той самий світлофор, про який він писав. Якщо на протестній акції «пустослови» були, то вони казали страйкуючим, що світлофор на переході в центрі села може з’явитися не раніше 2 місяців. Він з’явився значно раніше, а це означає, що не всі хто обіцяв щось зробити були пустослови, чи автору посту хотілося таким чином підняти свій рейтинг зробивши самопіар.

У зв’язку з виборчим процесом ми не можемо показати людей, які опікувались безпекою руху в центрі Махнівки, але зробимо це після виборів. 

Як відомо в будь-якій справі є два чинники. Перший — це бажання щось зробити. Другий — це кошторисний ресурс. Грошей немає ніхто нічого не буде робити. У Махнівці роботи по розміщенні світлофорів проводились під особисті зобов’язання громади. Тобто це був випадок, коли кошти перераховуються після виконаних робіт, а не як звично – гроші вперед.

На останній сесії Махнівської сільської ради, яка відбулася минулої середи, на світлофори було виділено 100 тисяч гривень. Їх тільки залишилося перечислити фірмі підряднику. Хтось може уявити, що фірма підрядник яка виконала  замовні роботи в самі короткі сроки любить мати справу з пустословами?

У Махнівці поставили по світлофору зверху на кожне направлення, і два світлофори зі сторони тротуарів. Робота їх регулюється самими пішоходами. Перехожий підходить до блоку управління, натискає кнопку й після того, як на світлофорі для транспорту загоряється жовтий і відразу  червоний, для пішохода загоряється зелений, який сповіщає, що можна переходити автомагістраль.

Але зроблено тільки половина справи. Для недисциплінованого водія червоне світло світлофора – не перешкода. На тій швидкості, з якою він летить, і світлофора такий водій не помітить. Поки в Україні тих любителів швидкості хоч греблю гати, то про свою безпеку повинні дбати самі громадяни. А поки що  зелене світло переходу на українських дорогах не є гарантією безпеки для людей.

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up