Нові радники втюхують новорічні ідеї на півмільйона грн

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

Степан Гранчак, виборець

Жити в нашому місті стає дедалі цікавіше. Кількість радників нашого, прости Господи, мера, зростає в геометричній прогресії. Поки мислительні процеси Якимової і Матвіюка перебувають в глибокому нокауті, внаслідок нещодавно пережитих  кулачних боїв, на підтримку  Пузирю прибули радники рангом повище. Либонь, мало хто з наших депутатів читав Ільфа і Петрова, інакше б вони легко розпізнали за їхніми пишними титулами  примітивну версію великого комбінатора Остапа Бендера.

Попередньо оцінивши розумові здібності та рівень громадянської свідомості очільника міста, новопризначені радники миттєво прикинули, що втюхати йому новорічних ідей на півмільйона гривень буде нескладно. «Олександре Дмитровичу, ми вражені масштабами зробленого вами!  Який ви охрє… вибачте – емоції від побаченого переповнюють! – ох, і господар же ви! Дороги відремонтовані, тротуари зроблені, житловий фонд під реформу готовий, техніка для комунальників закуплена – ніякі снігопади і люті морози не страшні. Центральна площа – взагалі пєсня! І у вас при цьому ще гроші на розваги лишилися?! Ну, пане Пузир, у нас від захоплення аж фізіологічні потреби засвербіли! Де тут ваші розпіарені біотуалети?»

І тут Остапів пронесло! Ой, вибачте, – понесло! Понесло на ідеї щодо проекту з інтригуючою назвою «Новий рік в Козятині», які і були представлені спочатку на бюджетній комісії, а потім і на сесії міськради.

Нашому місту пощастило: прямо на центральній площі в зручному місці комфортно почуваються  дві ошатні  красуні-ялинки, одна з яких протягом кількох десятиліть звикла до новорічних прикрас і святкової ілюмінації. Однак, на думку армії  радників мера, новорічні свята в цьому році підуть, як то кажуть, коту під хвіст, якщо ми терміново не обзаведемося штучною ялинкою.

Як на диво, така якраз є в наявності. І якщо для всіх інших вона коштувала б 30 тисяч євро, то тільки для Козятина і тільки з великої любові до Пузиря її продадуть за 12 тисяч тих самих євриків. А на додачу – кілька МАФів: такі собі будиночки для виїзної торгівлі. Видно, з числа тих, що Кличко демонтував.  Ну як  відмовитися від такої вигідної пропозиції?!

       У  голові  юриста-економіста Пузиря одразу намалювалася картинка: посеред нашої уже європейської на вигляд площі — розкішна ялинка з ілюмінацією, достойною Лас-Вегаса! І вдячні жителі між новорічними МАФами снують, різними напоями зігріваються і кричать: «Слава Пузирю!» А коли зігріваючі напої перетворюються на вміст власних пузирів, до послуг – біотуалети.  Круто!

Побачивши, як загорілися очі молодого мера готовністю прос… вибачте, культурно кажучи, відправити в той самий біотуалет бюджетні гроші, радники далі раді старатися. “А давайте ми сцену замовимо тисяч так за 90! А без феєрверку як? А фаєр-шоу слабо? А як без широко відомих у вузьких колах діячів культури за 100 тисяч, дякувати Богу,  не євро?”

І понеслася душа в рай!

Думаєте, я описую якусь маячню? Аж ніяк. Це те, що дійсно прийшло в голову радникам і САМОМУ, і за що (крім ялинки), щоправда, з другого разу проголосували підконтрольні депутати, мотивуючи: це ж для діточок!

А тепер уже без сарказму кілька питань до мера, хоча знаю, що відповіді на них не отримаю.

“Пане Пузир, а в якій реальності ви живете? Чи в тій самій, що і ми? Бо найголовнішою і найжахливішою ознакою нашої реальності є війна. У нашій реальності сотні моїх земляків щодня можуть стати «грузом-200». Ви знаєте, що це таке? У нашій реальності через війну (чи АТО, якщо завгодно) поруч з нами живуть сім’ї переселенців, які мають починати все з нуля. У нашій реальності переважна більшість пенсіонерів накриватимуть святковий стіл при місячному доході в 1000-1400 гривень. У нашій реальності ми по копійках збираємо гроші на лікування важко хворих дітей. А ви готові витратити півмільйони гривень на розваги?  То який ви в біса патріот?”  

Особисто я не проти новорічних заходів, у першу чергу для дітей. Нам потрібен позитив і святковий настрій, що дає надію на краще. Але у кожного часу свій ліміт розваг і тих коштів, які на це можна витрачати.

А взагалі, пане Пузир, все більше скидається на те, що якийсь продвинутий іміджмейкер порадив вам косити під ідіота? Це  дуже зручно: роби що хочеш — що з ідіота взяти?

 
Коментарі (1)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up