Отримав посвідчення члена АСЖУ, не за журналістськими здобутками

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Повертаючись до змагань Кубка Вінницької області серед жіночих команд сезону 2017 року, пропоную для ознайомлення анонсований обласною федерацією перелік команд-учасників та статтю діджея на сторінках однієї з газет. Звертаю вашу увагу, що в Кубку області мали взяти участь 8 команд, взяли тільки 3, з них 2 - з обласного центру. Це важливо!

Декілька особистих ремарок щодо "твору":

1. Дякуємо за розміщене у газеті фото. На ньому можна побачити нашу сільську махнівську команду, а також її керівний склад та партнерів. Серед них махнівський сільський голова А. Кузьмінський, заслужений тренер України, тренер національної збірної з важкої атлетики, махнівчанин В. Кулак та тренери команди. Жіноча команда "Колос" с. Махнівка після першого кола чемпіонату України (Перша ліга) посідає перше місце! https://www.womensfootball.com.ua/…/chempionat_ukra…/1-1-0-6

2. Щодо заголовка статті. За його змістом зрозуміло, що пишеться не про обласний жіночий футбольний форум, а конкретно про козятинську команду. Ми всі раділи такій пильній увазі до нашої жіночої команди. Усім читачам мало сподобатись творіння нашого "ріднесенького" місцевого "правдолюба", "великого патріота" рідного краю і "знавця" української мови DJ "Сіми". Рано раділи!

3. Про провидця. Сам автор статті не був на змаганнях, але з Козятина (чи з іншого місця) він передбачив, що у фіналі Кубка області мали зустрітися вінницька та козятинська команди. Згідно з календарем махнівчанки мали грати з "Медколеджем". А якби програли, то і не продовжили боротьби! Це справді феноменальне чудо провидіння! Віват, Сіма! До речі, "Медколеджу" також не було на змаганнях!

4.Щодо вихованок Козятинської РДЮСШ. Нешанований автор навіть не володіє інформацією, якого віку дівчатка тренуються у всіма шанованого(!) Миколи Бабюка. Чемпіонат області з футзалу за участі дівчаток цього віку (2004-2005) заплановано на 16 грудня, а на дорослі чемпіонати вони ще замалі. Нагадаю автору - зараз 21 століття, є мобільний телефон, візьми й поцікався!

5. Абракадабра з легіонерами і податками. Хотілось вловити логічний хід думок у цьому абзаці та зась!

6. Про погоду і календар. Кожного року повторюється ситуація, коли у весняно-літній період не відбувається жодних змагань на обласному рівні, а Кубок області серед жінок - коли сніг з дощем. У цьому році Кубок підлаштовувався під команду ДЮСШ "Блохіна-Біланова", тому що вона догравала останній тур чемпіонату України. А бажання решти прогнозованих учасників можна було ігнорувати??? Від нашого району була пропозиція провести Кубок в с. Махнівка на початку жовтня. Відповідь: "Далеко їхати". А нам близько?

Змагання мали розпочатись в п'ятницю (!), о 14.30(!). Тобто, змагання розписані на два дні, мали відбутись в один день, за участі 8 команд, 7 ігор по 1-й годині, маємо 21.30!!! Це в кращому випадку! А добиратись по селах районних центрів після 18.00 ЯК? Це когось цікавило? А нагородження - вночі, при ліхтарях!? Оце так популяризація і розвиток! Аж дух перехопило з гордості за таку турботу! Але ж в статті написано: "...організовано і цікаво". Може бездарно? І скільки можна займатися лукавством, свідомо завищуючи кількість учасників обласних змагань. Чому у цьому випадку ніхто не цікавиться податками наших громадян і їх витрат!?

7. Про кращих гравців. Вікторія Сидоренко, яка визнана кращим гравцем ВПУ-14, є вихованкою тренера Козятинської РДЮСШ Сергія Коваля (с. Глухівці). У команді ДЮСШ "Блохіна-Біланова" грають іще дві вихованки районної ДЮСШ: Наталія Чурікова та Юлія Левчук. Їм, студенткам вінницьких вузів, за можливість тренуватись у Вінниці, тренером ДЮСШ "Блохіна-Біланова" Олександром Дудником запропоновані кабальні умови: тренуватись взамін на виступи у чемпіонаті України за вінницьку, а не козятинську команду. А так "солідно чинити з колегами по спорту..."? Про яке «дербі» можна говорити з цим молодим чоловіком? Працюй по совісті, потім поговоримо.

8. Про професіоналізм та зловтіху. Будучи у квітні цього року в Києві на урочистій церемонії Асоціації спортивних журналістів України, на якій було підбито «Підсумки спортивного 2016 року», щиро радів високим нагородам номінантів від Вінницької області: Івану Романовичу Лозовському та, нині покійному, Олегу Геннадійовичу Хохлову. Головний критерій оцінки роботи спортивного журналіста - високий професіоналізм. Серед нагороджених я не бачив автора допису. Мабуть, рівень не той і, вважаю, вищим і не стане. Причина одна: забагато «жовчі» в матеріалах і завелике бажання позловтішатись на вигаданих фактах.

У нашому районі, де зараз відсутня сучасна спортивна база ДЮСШ і дійсно, не на папері, проводиться робота з розвитку дівочого футболу, проживає ось такий «член АСЖУ», який як "бичий цепінь" присмоктався і продовжує паразитувати у здоровому організмі козятинського спорту. До речі, отримати посвідчення члена АСЖУ, не за журналістськими здобутками, допоміг покійний О. Хохлов, про що потім дуже шкодував.

9. Про команду. Наголошую, що не виїзд колосовської команди на змагання Кубка області серед жіночих команд сезону 2017 року був пов'язаний з робочим днем і хворобою 7 гравців команди, про що заступника голови обласного комітету жіночого футболу Ю. П. Наровіцького (а не голову обласної федерації жіночого футболу) було попереджено завчасно. Цей факт аж ніяк не суперечить Регламенту і мав бути прийнятий до уваги.

Але маємо декілька позитивних моментів:

- у ст 3. Конституції України зазначено: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Керівний склад команди цінує здоров’я наших гравців і не має права ним ризикувати (це стосується і участі в змаганнях, і безпеки в дорозі);

- зекономлені дорогоцінні бюджетні кошти сконцентруємо на майбутній зимовий чемпіонат серед дівчаток та підготовчий період ЖФК «Колос» до другого кола чемпіонату України.

Любимо жіночий футбол, розвиваємо жіночий футбол, любимо Україну!

Слава Україні!

Валерій ШВЕЦЬ

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up