Погорільцям маємо допомогти громадою

Постраждала родина Фінашиних. 14 липня, коли одні святкували, на жаль, у інших трапилась біда. Коли жінка, інвалід 2 групи, зі своєю 23-річною донькою (також інвалід, але 3 групи) відвідувала лікарню, у їх помешканні на вулиці Довженка виникла пожежа.

Сусіди викликали по телефону і пожежників, і власників. Коли Наталія Фінашина прибула додому, від побаченого втратила свідомість і їй викликали карету швидкої. Згоріло все, що було в середині, дах та горище.

Причина пожежі, яку визначило управління держслужби з надзвичайних ситуацій — “порушення правил пожежної безпеки при монтажі електромережі”. Орієнтовний матеріальний збиток… ви не повірите — “склав 15 тисяч гривень”. Це при тому, що залишились одні обгорілі стіни. Стає зрозумілим, що відшкодовувати збитки держава не поспішить. Родині немає де жити. Донька тулиться у родичів, мати одна по сусідах.

Погорільці звернулися в мерію. Там їм порадили прийти на сесію міськради у вівторок. Але, зауважили, що у депутатів грошей нема, то не відомо, що випросить.

У розмові журналістів з депутатом цього округу пані Ларисою Савченко, народна обраниця повідала, що не знає про трагедію і не впевнена, що це її округ. Вона порадила погорільцям… звертатися в міськраду. От такої!

Коли Наталя Фінашина завітала у редакцію, у неї були всі ознаки необхідності реабілітувати її психіку до життя. Ми порадили, і вона взяла це за основу, не сидіти, склавши руки та скиглити перед депутатами. Озброївшись знаннями, отримавши рекомендації, як діяти, потерпіла ожила. Вона відкрила особовий рахунок у банку та написала звернення до депутата Верховної Ради пана Юрчишина.

Хочу закликати всіх читачів нашого видання відгукнутися і почати збір коштів для постраждалих погорільців. Рахунок у ПриватБанку: 51 687 57 286 14 2650 Фінашина Наталія Броніславівна.

Усі, хто хоче допомогти та чимось посприяти родині Фінашиних, за її згодою, публікуємо номер телефону пані Наталії: 093-795-59-33.

Креативний підхід від штабу Козятинських партизан, як би діяли вони, опинившись у вказаній ситуації:

Не варто звертатися ні в суд, ні в поліцію. Це довго, безперспективно і затратно. У разі відмови міської ради надати допомогу, потрібно створити ініціативну групу, щоб разом з потерпілою вселятися в оселі депутатів. Тимчасово, до вирішення питання по суті. Навіть проти їх волі. У разі протидії, поселятися під дверима їх помешкань. За відсутності соціально-побутових умов, спражнятись прямо на двері чиновника. З фото -відео фіксацією з місць події з подальшим оприлюдненням в ЗМІ. Досвід передбачає і інші дії креативного характеру в рамках діючого законодавства. Починати з тих, хто при владі і має державний громадський фінансовий інструмент для вирішення питання. Або з тих, які перебувають на посадах і зобов’язані створити комфорт виборцям, а не тільки собі.

 

  

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up