Природний рай, в якому перебуває Козятин, не звільнює людину будувати рай навколо себе

Для чого я працюю на посаді редактора газети? Не заради протистояння корупції. Це дорога в нікуди. Я працюю, щоб сприяти розвитку таких організацій, як, наприклад, школа інноваційного розвитку дитини, експрес-кафе,  дозвілля від Скінії тощо.

Чого ж не вистачає в Україні та в Козятині? Найперше, це людей, у яких домінує завтра над учорашнім. Тобто лідерів. Здатних організувати своє життя і життя навколишнього середовища, що максимально дає можливість розвитку людини як особистості, так і громади. Візьмемо за основу вибір. Ну вибрали. А тут — на тобі — вибрали те, що вибирати не потрібно. Здавалося, вибирали з кращого. А вибрали найгірше, що можливо тільки уявити, а не передбачити. Талантів — художників, музикантів, програмістів, чудових військових, духовних лікарів… У нас тут усе гаразд. А ось лідерів села, вулиці, міста, школи, спортивних команд.

Ті, що генерують і рухають націю на місцевому рівні, на мій погляд, виглядають катастрофічно.

А тут прорізалось, прорвалось! Нічим не прикрита, базуючись на власних зусиллях, зусиллях молодого покоління, школа майбутніх президентів України, адвокатів та юристів, лікарів та мерів, головнокомандуючих армією всього світу.

Прихистилися не в добротних спортзалах і басейнах, будинках культури. А поряд з напівзанедбаним комунальним об’єктом — міським туалетом та танцмайданчиком. (Про це в публікації на стор. 3 про підприємця Дмитра Вольського.)

Молоді люди вдихнули життя, приклавши руки та свою комунікабельність. Ізолювались від влади, створили шедевр людської мрії молоді. Аналогів, напевно, немає в світі. Але популізм і заздрість чиновників може стати загрозою їх діяльності. Я, як омбудсмен міста, беру їх під опіку і надіюсь на депутатський корпус, що забезпечить повне сприяння молоді в реалізації задумів — узаконити на довготривалий термін використання землі, що вже ними освоєна (з танцмайданчиком) на безоплатній основі, доки проект не набуде комерційної основи з надприбутками. Вважаю, що такий аргумент буде мотивувати молодь до дій та освоювати простір та владу.

 

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up