Пузир оплочує лушпиння ціною торфу

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

Вкрадені кошти козятинської громади?

Тетяна ЄРМОЛАЄВА, громадський діяч

У п’ятницю на вимогу мешканців Козятина міський голова О. Пузир надав обіцянку — негайно змінити вид палива на котельних міста.

У понеділок об’їхали усі котельні міста. Нічого не змінилось. Те ж саме «паливо» - лушпиння соняшника. Хіба що трохи присипане відходами деревини. Так — для "видимости". Просто вражає ігнорування "очільником" міста будь-яких вимог містян.

Якщо ми з вами поміркуємо, то, можливо, отримаємо висновки про вкрадені кошти у містян?

1. Пов’язаність О.Д. Пузиря з керівництвом теплопостачальних організацій:

- ТОВ " Центральні теплові мережі" директор Бублик...

- ТОВ " Вінниця-облтеплоенерго" засновник Бублик...

- ТОВ " Вінниця-теплоенерго" засновник Бублик...

І  Пузир свого часу був довіреною особою одного підприємства, де керівником також був Бублик...

 

2. ТОВ " Вінниця-облтеплоенерго" та ТОВ " Вінниця-теплоенерго" зареєстровані 08.07.2016 р., а вже 23.07.2016 р. КП "Добробут" (створено 20.05.2016 р.) передає в оренду цим двом підприємствам майно громади.

За відсутністю будь-яких конкурсів. Підприємства створені для цілеспрямованого відмивання коштів з міського бюджету?

 

3. Тариф, за яким мешканці сплачують послугу по опаленню установ.

Так, так — мешканці. Тому, що цим підприємствам перераховуються кошти з бюджету, який наповнюється за рахунок сплати податків усіх містян.

Тариф становить 1174,95 грн за 1 Гкал. З чого складається тариф? У його обрахунок входять усі витрати, які має понести підприємство для здійснення опалення.

Тариф обрахований підприємствами і затверджений рішенням виконкому Козятинської міської ради.

Але, в розрахунках і рішенні зазначені види палива та їх вартість: торф та дрова (їх відходи) з доставкою. А весь минулий опалювальний сезон нас отруювали іншим "паливом" (лушпинням соняшника), яке має іншу вартість, ніж торф. А, можливо, і безкоштовне. Бо то є відходи виробництва. Тому, в дійсності, ми з вами значно переплатили за опалення. ТАРИФ ЗАВИЩЕНО !!!

За опалювальний сезон 2016-2017 року з міського бюджету на рахунки теплопостачальних організацій перераховано близько 6,0 млн грн.

Відповідно до поданих розрахунків цих організацій питома вага в тарифі 77% — це вартість палива. Що становить приблизно 4 млн грн. І якщо врахувати, що весь минулий період установи міста опалювали відходами – ЛУШПИННЯМ СОНЯШНИКА, а не торфом і деревиною, як зазначено в розрахунках, то вартість палива мала бути зменшена щонайменше вдвічі. Відповідно, мав бути зменшений і тариф за опалення.

Ні  О. Д. Пузир, ні його заступник-начальник управління ЖКГ Є. Малащук не доклали жодних зусиль для здійснення перерахунку і повернення в бюджет коштів містян.

Кому це вигідно? Відповідь очевидна. Хто несе збитки? Ми з вами. Усі наявні матеріали ми передаємо до Генеральної прокуратури України.

Але змінити ситуацію на краще можемо лише ми самі.

Коментарі (0)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up