Розчарування після акції 17 жовтня

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Хочу поділитися своїми враженнями та відчуттями щодо вчорашнього мітингу біля Верховної Ради.

Десь розумію, що те, що я збираюсь написати, може не сподобатися багатьом, можливо дехто скаже, що з політичної точки зору я роблю це недалекоглядно.

Тож зазначу, що це мої особисті думки від побаченого і пережитого 17 жовтня.

Відверто кажучи, о 23.00, повертаючись додому після мітингу, я був розчарований, роздратований і відчуттям, що мене використали по повній. Адже, коли проходила підготовка до мітингу, то говорилось про три вимоги до влади (зміна виборчого законодавства, створення Антикорупційного суду та скасування депутутської недоторканності), а також говорилось, що багато політичних сил та громадських організацій беруть участь в цій акції і, відповідно, обговорюють та приймають рішення спільно.

Але, коли вчора, в ході проведення мітингу на сцені з'явилися люди, які за попереднім узгодженням не повинні були там бути, а потім мітинг перетворився в бенефіс одного з політиків з зовсім іншими вимогами, то в мене з'явилось таке відчуття, що все, що напередодні обговорювалось, ставало другорядним і мабуть було таким собі прикриттям чогось іншого, що ми ще можливо побачимо чи почуємо.

Тому все це вкупі викликало в мене такі емоції надвечір.

Але, попри все, я й надалі підтримуватиму всі ці три вимоги, на базі яких організовувався даний мітинг, тому що наша влада конкретно "зажиріла" і навіть не виконує те, що було обіцяно особисто президентом. Є відео, де президент обіцяє наступні вибори до ВР (уточнюю, наступні після виборів до ВР 2014 року) провести за новою виборчою системою і пояснює, чому.

Тоді в чому проблема?

Якщо ми всі чесні, то Антикорупційний суд нам не страшний.

Ну, а зняття чи обмеження депутатської недоторканності, це така стара і заїжджена тема, що прийняття такого закону не повинно складати ніяких труднощів, звісно, якщо ми чесні і добропорядні.

Абсолютно незрозуміло, чому потрібно починати зі скасування недоторканності з наступного скликання ВР, як це звучить у законопроекті, а чому не зараз, при цій каденції, якщо знову ж таки, ми чесні і добропорядні.

Це що, така собі "подляна" нинішньої каденції для наступних?

Найкращий приклад, це починати з себе і з цієї ж каденції.

Насправді, це все не складно зробити. Ви ж обіцяли, тож виконуйте, і тоді немає людей на вулицях, немає напруги в суспільстві, немає картинки для всіх "дружніх" ЗМІ і всяких інших негараздів.

Але видно "рильце в пушку" у тих, хто зараз при владі, і тому так важко даються такі рішення.

Ігор НОВОСАД, правління ПП “Громадянська позиціія”

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up