Стало модно імітувати смерть усього за 600 доларів

  • Влад КІРГАН
  • Автор: Влад КІРГАН
  • Блог про взаємозв'язок здоров'я духа, душі й тіла. Дійсно, в здоровому тілі - здоровий дух. Але можна говорити і навпаки: від здоров'я духа залежить і здоров'я тіла.
  • access_time

 

Фіктивна смерть, якщо справа не стосується спроби вбивства, іноді виявляється справою дуже вигідною. І, як з'ясувалося, українці досить часто користуються послугами торговців чистими бланками свідоцтв про смерть, у які можна внести дані будь-якого родича. Зробити сьогодні це може будь-хто. Потрібно просто знайти в Інтернеті сайти з продажу бланків, які засвідчують відхід у інший світ.

Ціна стандартна — 600 у. о. Або 15 тисяч гривень. За ці гроші — справжні бланки з вотемарками, а за додаткові 2000 гривень — ще й факсиміле з потрібними печатками можна замовити.

 

Для чого це потрібно

Найчастіше, щоб вирішити фінансові проблеми. Наприклад, родич поїхав на заробітки за кордон. Він числиться в квартирі і через це сім'ї не дають субсидію. Немає людини — немає проблем. Свідоцтво про смерть може допомогти закрити іпотечний кредит, у зв'язку зі смертю позичальника або вирішити питання з переоформленням нерухомості на родичів. При цьому українське законодавство влаштоване таким чином, що довести, що небіжчик ожив, може бути дуже складно.

 

Законом не врегульовано

Цікаво, але жодна стаття Кримінального кодексу України не передбачає відповідальності за інсценування своєї власної смерті або ж фіктивної смерті родичів. Усе залежить від слідчого і судді, які можуть по-різному класифікувати таке діяння.

У разі, якщо удавана смерть принесла комусь матеріальні збитки, учасники вистави можуть піти під суд за підробку документів або шахрайство.

Якщо ж ви влаштуєте на показ власні похорони і навіть з'явитеся в труні перед родичами, які будуть вас оплакувати на поминках, привести до відповідальності вас буде дуже складно. На Заході родичі могли б відсудити у такого жартівника величезні суми моральної шкоди. У нас же практика відшкодування моральної шкоди працює вкрай рідко.

Як виявилося, влаштувати шоу з власних фіктивних похорон може в принципі будь-який бажаючий. Але хто відповість, коли ви будете з труни вставати, а у когось з родичів через переляк трапиться інфаркт?

 

Коментарі (0)
Запроси іноземця до себе в гості

Разом із програмою “Приймаюча сім’я” кожен бажаючий може прийняти у себе вдома людину із будь-якої частини...

  Фіктивна смерть, якщо справа не стосується спроби вбивства, іноді виявляється справою дуже вигідною. І, як з'ясувалося,...

Власна поштова марка доступна кожному

Якщо хочете зробити оригінальний подарунок, то можете використовувати для цього навіть поштові марки. Дякуючи послузі “Власна...

Методи боротьби зі стресом, які доступні кожному

Коли на нас сильно впливають екстремальні фактори або ми потрапили в дуже вже скрутне становище, то виникає стрес. Реакція...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up