Сумно за комунальників, що керує містом не господар

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

До глибини душі обурила  інформація, розміщена на офіційному сайті міськради під назвою «Мер об’їхав з інспекцією райони міста». Розповідалося про контроль з боку керманича за підготовкою до Дня міста. На перший погляд, нічого особливого:

«В рамках контрольної перевірки Олександр Пузир та Євген Малащук оглянули всі райони міста, навіть найвіддаленіші вулиці. Протягом усієї поїздки на адресу комунальників з боку міського голови звучали численні зауваження, усунення яких, Олександр Дмитрович, регламентував одним днем» (пунктуація в оригіналі – авт.).

Однак  для тих, хто бачив без перебільшення стаханівську працю комунальників по приведенню міста в більш-менш божий вигляд, «численні зауваження» мера, усунення яких грізно «регламентовані одним днем», виглядають щонайменше цинічно.

Від імені усіх городян хочеться висловити вдячність простим робітникам КП «Відродження». Не їх вина, що міський голова не має ні господарського хисту, ні організаторських здібностей. Якби мав, то не довів би Козятин до такого стану, що напередодні святкування Дня міста вони ледь встигали робити те, що в гарного господаря було б давним-давно зроблено і просто підтримувалося в належному стані.

Та й взагалі було б правильним запровадити в Козятині непочесну відзнаку громади «За особливі досягнення у безгосподарності» і вручити її на день міста О. Пузирю та Є. Малащуку.  

Мене точно підтримають тисячі мешканців міста і району, яким доводиться щодня користуватися переходом через залізницю між вулицями Куликівського і Довженка, долаючи бурелом зі зрізаних тополь. Це справжня смуга перешкод підвищеної складності, особливо  для молодих мам з візочками. А нанесена розмітка пішохідного переходу там взагалі виглядає як насмішка і знущання. Переходиш по ній дорогу, а далі хоч вертоліт викликай, бо весь тротуар завалений хмизом. Отож, якщо ти наївно перейшов дорогу в установленому місті, далі мусиш кілька десятків метрів рухатися узбіччям, наражаючи себе на небезпеку і створюючи аварійну ситуацію для зустрічного транспорту.  

Забезпечити культуру виконання робіт з благоустрою – обов’язок мера та його підлеглих. Якби вони хоч трохи думали (чи, може, якби в них було чим думати), то роботу зі зрізання тополь вони б організували так: зрізали кілька дерев, вивезли, зачистили – перейшли до наступних. Чи хоча б звільнили від гіляк тротуар до переходки. А у нас традиційно все за принципом: застав дурного Богу молитися...

Тому наша порада рядовим комунальникам: коли при наступній «інспекції» будете чути «численні зауваження», пригадайте героїв фільму «Тупий і ще тупіший». Гріха в цьому не буде, бо замість вдячності, вашою роботою висловлює невдоволення посадовець, який встановив собі щомісячну премію більшу, ніж ваша тримісячна зарплата.

Слава Україні!

Інокентій ГУК


 

Коментарі (0)
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up