Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

  • Козятин післявиборний
  • Автор: Козятин післявиборний
  • Блог для розміщення всіх матеріалів надрукованих в газеті "RIA-Козятин" відносно роботи нової влади на чолі з новим міським головою Олександром Пузирем 

  • access_time

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність КП «Міська лікарня» Козятинської міської ради (гол.лікар Євтушок О.П.) та «Козятинська  стоматологічна поліклініка» Козятинської міської  ради (гол.лікар Пірожок А.А.). Рішення у найкращих традиціях реформаторів назвали гучно «Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я».

Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

Вимога, що до створення своєї міської лікарні виникла у 2017 році на «медичному майдані» під час страйків проти створення госпітальних округів. Однією з тих, хто найбільше виступав за власну лікарню була якраз та хто, сьогодні найбільше виступає проти міської лікарні -  нинішня меркиня Козятина, пані Єрмолаєва.

За майже рік, лікарня була відремонтована, облаштована, закуплено необхідне обладнання. У лікарні працює (пардон – працював) дружній, професійний та привітний колектив, 176 працівників, з них лікарів - 33, середній медперсонал - 62, молодший - 32, інший (технічний, пралі, кухня, бухгалтерія і т.п.) - 49.

Якщо взяти за зразок «доковідний» 2019 рік то у міській лікарні було проліковано 2587 стаціонарних хворих та 61265 амбулаторних звернень. Можна сказати, що козятинцям міська лікарня сподобалась, і це правда. На сьогодні міська лікарня уклала договори з Національною службою охорони здоров’я на шість пакетів медичних послуг та відповідно за це отримує державні кошти. Якщо ж порівняти міську лікарню та ЦРЛ, наприклад за 2020 рік то бюджет міської лікарні становив біля 20 млн.грн., Козятинської ЦРЛ – майже 82 млн.грн., ще 10 млн.грн. просто лежали у ЦРЛ на рахунках і не використовувались… Це для розуміння…

Чи потрібно було об’єднувати та закривати міську лікарню? Що буде з лікарями, медсестрами, техперсоналом, скільки звільнять? Всіх 170? Яка взагалі ота СТРАТЕГІЯ розвитку медицини Козятинської громади та мабуть і сусідніх громад? Що буде на 7778,4 кв. метрах майнового комплексу? Може чиясь приватна лікарня?

Чіткої відповіді від міського голови Єрмолаєвої ви точно не отримаєте.

Я, як депутат двічі! задавав це питання меркині на сесії. Відповідь – рішення про звільнення працівників вже нової, об’єднаної ЦРЛ буде приймати новий головний лікар. Якось так…

Якщо вже сьогодні не розпочати співпрацю з Глухівецькою, Самгородоцькою, Махнівецькою громадами по спільному адмініструванню та фінансуванню вже нової об’єднаної ЦРЛ до кінця 2021 року будемо мати проблеми вже з ЦРЛ. Це факт!

Знаковим на початку цієї ж сесії було те, що з порядку денного зняли питання Стратегії розвитку Козятинської громади до 2030 року. Зі слів меркині рішення було не готове. Воно і зрозуміло. Вся стратегія розвитку медицини громади зводилась до трьох пунктів: ремонт приміщень, придбання авто та (ось вам) оптимізація лікарень.

Вишенькою на торті цієї сесії стали рішення що до реорганізації декількох середніх шкіл у прості філії. Наступний крок - просто закрити ці школи.

Лише за шість місяців громада втратила комунальників, понижено рівень частини шкіл, передислоковано управління СБУ та закрито лікарню та стоматологічну поліклініку! Якщо це квіточки – з жахом чекаємо ягідок!

На фоні цих подій згадуються слова ще кандидата у мери Єрмолаєвої від 21 жовтня 2020 року на своїй сторінці у Фейсбуці, що ніякого закриття шкіл, лікарень і звільнень людей не буде. Ну що ж віримо далі…

Олександр Пузир

Коментарі (1)
  • Венера Михайська

    Дійсно, виглядає жахливо. Розумію, що  з боку керівництва ОТГ, є для цих рішень аргументи. Але, усі мешканці ОТГ чули  та розуміють їх?
Така собі стратегія «Стратегії» розвитку Козятина! Чому? Пояснюємо.

28 травня на сесії Козятинської міської ради, досить тихо, з мовчазної згоди більшості депутатів було припинено діяльність...

Міста у  розвинених країнах чисті й ошатні постійно, а до певних подій їх ще святково прикрашають. Жителі міст пострадянських...

Коли кнопки на калькуляторі западають... Схоже, пузиреботи знайшли новий спосіб потішити непомірне владне его свого...

День міста розпочався в Журбинцях

  Другий рік поспіль мешканці Козятинщини свято Купала відзначають в селі Журбинці. Цього року він припав на суботу,...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up