Таке пишуть, що на голову не налазить

  • Називаємо речі своїми іменами
  • Автор: Називаємо речі своїми іменами
  • З 2014 року редакцію знову очолила Тетяна Лозінська. Політика газети "RIA-Козятин" стала більш опозиційною до існуючої влади. В цьому блоці публікуються думки людей, які поділяє редакція.

  • access_time

Дмитро Артемчук

Прочитав у дешевій газеті, що вважає себе соціально культурним виданням, “передовицю” “Хто знищив Пушкіна”. Спочатку думав, що з’явилися якісь нові подробиці щодо смерті поета. Та прочитавши, зрозумів, що мав на увазі автор — зруйнований “пам’ятник” російському поету в центральному парку. Виникло багато питань відносно безкультур’я авторки, яка, щоб не потрапити до суду, в назві газети “RIA-Козятин” губить літери. Тепер розумію, чому козятинська культура в такому занедбаному стані.

У коментарі самої ж завкультури йдеться, що сам пам’ятник був пошкоджений часом. Тобто за ним ніхто не дивився. Тоді виникає інше запитання, куди ж ви дивилися?

Ви плачетесь, що опозиційна газета (наша) “презентує подарунки владі міста чи то зруйновані євроконтейнери, пошкоджене капітальним ремонтом дорожнє покриття”… Усе і передруковувати нема смислу, бо смислу ніякого в наборі слів авторки (та ще й на першій сторінці кишенькової газети) не відслідковується. Таку писанину можна читати, коли сумно і хочеться себе розвеселити.

Якщо про здорову критику роботи міської влади говорити, то на думку спадає міський будинок культури, де зроблена “сучасна сцена”. На більше грошей забракло? От тільки нова сцена сучасною виявилася тільки для школярів молодших класів. Як тільки на тій сцені станцювали випускники, з неї позлітали мікрофони разом з підставками. Міський будинок культури ремонтують вже не один рік. Дірки в підлозі біля сцени прикрили килимом. А в глядацькому залі під ногами видніються прогнилини. Зате ремонт у залі засідань міської ради завершили від сесії до сесії. Хоча там були і стіни як стіни, і підлога не провалювалась. То так робить так звана опозиція чи це так робить так звана місцева влада? Усе собі коханим, а людям як прийдеться?

Щодо вулиці Г. Сковороди (Боженка), яку пригадують в статті про Пушкіна, ніби капітально відремонтовану. Капітального там і близько нічого немає. Роботи можна визнати як поточний ремонт дороги, з якими влада халтурить. Люди телефонують, обурюються, кличуть редакцію, аби зафіксувала факти. І ми виїжджаємо на місце злочину.

А щодо відкритості влади, то і тут авторка лукавить. Були звернення громади в міську раду — усні і письмові. На жаль, там діють за принципом: “Якщо ти наближений до влади, чи з БЮТом, тобі все”. А якщо ти чужий, то розведуть руками. Не на часі, мовляв.

Щодо самого “пам’ятника” поету, то він не стояв на балансі міськради, ніякої вартісної ціни не мав і ніхто зловмисників не буде шукати. А якщо і стояв, про що йде мова в публікації, то ганьба завкультури, що так за пам’ятками дивиться.

Пушкін же зневажав українців, присвоюючи їм титул зрадників і це мають знати чиновники. Ми ж їм про це розповідали (про це і в інтернеті є). Незалежність України починається з відродження української мови та культури. І те, що бюст російського поета вночі розбили, знищили “пам’ятник” поету, який не мав ніякого відношення до нашого міста і до України — правильні діяння, на жаль не влади Пузиря.              

Коментарі (0)
Паразити на тілі листонош і населення України

Подивившись телепередачу «Формат України» за темою зарплат міністрів та їх заступників, керівників державних...

Спалював себе. Світив іншим. Пам`яті лікаря

Олександр Федорович Юхимчук народився в місті Козятин в сім`ї залізничників 7 лютого 1943 року. Закінчив Вінницький медінститут...

Неякісні послуги? Як і куди скаржитися

Трохи більше тижня тому, 6-го березня, відбулося засідання уряду з питань покращення бізнес-клімату в Україні. Одним з затверджених...

Від коштів, які надійшли до держбюджету за рахунок розмитнених автомобілів, держава у березні-квітні зробить додаткові виплати...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up