Таких силовиків — у відставку разом з міністром внутрішніх справ

За рахунок так званої модернізації колишньої міліції, а тепер поліції, армія чиновників з погонами, пістолетами, дубінками, висококласними автомобілями, раціями, сучасними засобами зв’язку, прослушкою, — з неабиякою люттю і ненавистю крутять, ламають, складають протоколи за неповагу і чинення опору поліції за торгівлю петрушкою в невстановлених місцях. Як приклад - на вулиці Земляка в Козятині, коли як доказ вилучали консервацію і так далі..

І армія ця становить 320 тисяч осіб!!! Це в два рази більше, ніж Збройні сили України. Додайте сюди СБУшників і тітушок, що, як виявляється, зараз стоять на службі в поліції.

І ця вся гвардія не могла передбачити, попередити та відповідно присікти вчинення злочину проти пасажирів київської електрички 30 липня о 21 годині 20 хвилин на перегоні Сирець та Вишгородська. Молоді люди із закритими обличчями зупинили електричку і почали її розмальовувати з балончиків фарбою. Людей не випускали. Вони задихались у вагонах. Там були жінки, діти, літні люди. Стоп-крани були зірвані і  існувала реальна небезпека травматизму. У вагони, у вікна летіло каміння, розтрощили кабіну машиністів..

Кількість заблокованих пасажирів сягала до тисячі. Беззаперечний факт - пасажири електрички,  найменш захищені люди. Вони не мають адвокатів, прокурорів, друзів-поліцейських, навіть, можливо, не всі мали мобільні телефони. І саме їм силові структури запропонували варіант стати до самооборони власного життя та життя дітей і похилого віку осіб. Забути, що є поліція і всі, що до них примазались, і самим робити затримання злочинців. Не навченим, без зброї, наручників, повноважень, передбачених законом. Вони мали ризикувати власним життям, щоб зробити роботу поліції, яка саме для цього створена і фунціонує? Відразу пригадується, скільки сидить в тюрмі людей-добровольців з фронту зі звинуваченнями “незаконне затримання”.

На моє велике переконання, громадяни мають право на захист саме руками поліції, а не поліція має захист у вигляді бездіяльності від громади. І те, що люди з електрички не кинулись затримувати когось, ламати і ще більше ризикувати — це і є громадянська зріла позиція. Нехай поліція виконує свою роботу!

Заручники в електричці викликали з мобільників поліцію, але вона не їхала і не їхала…

На сьогодні найчисельніша добре розгалужена патрульна служба. І це її професійна недбалість. Ганяє по селах, ловить трактористів, бере хабарі по 500 гривень на рило кожному, а екіпаж мінімум з двох осіб. Аж ніяк не хоче ризикувати в реальних зіткненнях та протистояннях зі злочиними проявими в суспільстві. А для чого це їм — втратить хлібосольну посаду, у якої заробітна оплата праці — це підробіток, а основний, це побори під час патрулювання.

У даній ситуації вважаю, що народ в електричці спрацював правильно. Не розумно було чинити опір хуліганам в масках, а потім сісти в тюрму за незаконне затримання, як це робили з добробатами. Тепер потрібно акцією протесту громити поліцію за бездіяльність. Адже поліція - це сервісна служба, яка охороняє безпеку та життя громадян. Така робота поліції несе в собі зміни, покликані на  не довіру населення до поліції.

Безпека, яку поліцейські мають забезпечити для людей, - це основне правило, аби ми могли думати про майбутнє та будувати нову Україну. Саме відкрите обговорення за участю представників влади, громадськості змусить працювати на попередження таких злочинів, де тисячі потерпілих тільки за одну подію. Тут всі ознаки терористичного акту, а за фактом, скажуть силовики, нічого не сталося. “Джинсові” засоби інформації промовчали тому, що так вигідно олігархам.



 

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up