Тільки втручання громади + оприлюднення в незалежних ЗМІ зупиняє злочин

Те, що безбожно вирізаються ліси та лісосмуги в Козятинському районі, ні для кого не секрет. Багато небайдужих мешканців нашого краю сигналізували в усі правозахисні інстанції та ЗМІ стосовно незаконних вирубок. Та єдине, чого добивалися люди, так тільки того, що псевдо-герої потрапляли на сторінки кишенькових провладних газет, які перебувають на утриманні чиновників. Одна голова села навіть стала найкращою коровайницею, в той час, коли десь поділись 70 га пасовищ!

Не писали газети про незаконні вирубки в районі, тільки оприлюднювала все “RIA-Козятин”. Але на публікації такого роду правоохоронці не реагують. За нашими журналістськими розслідуваннями, на сьогодні пан керівник “Агролісу” в команді з головою райради і всіма, хто до них прибився, переймаються темою обгрунтування необхідності вирізки вікових сосон на території табору відпочинок “Пролісок”. Бо на їх голову можуть впасти гілляки. Підрізка для них не канає...

І такі дії з боку “райагролісу” (під керівництвом Сичова) продовжувалися б і надалі, якби сільський голова Збаражської громади не підняла усе село на ноги і не пригрозила, що буде спалювати машини, на які вантажитимуть живі дерева.

Про це в публікації: Вона, як Леся Українка, шанує рідний край

Як піднялася громада, злочинну організацію “Агролісу” побачило керівництво району? Тепер районне керівництво вже з громадою? А хіба раніше не знали, що під мудрим формулюванням “Догляд за узліссям” вирізалися живі нічим не пошкоджені дерева на продаж?

Та, як кажуть, краще пізніше, ніж ніколи. Зараз районні мужі ніби з народом і мають іншу позицію, ніж правоохоронні органи, які і на сьогоднішній день підтримують злочинців?

А де були, коли вирізалися живі дуби, ясени у Вернигородку, Махаринцях, Селищі, Рубанці чи між Кордишівкою і Флоріанівкою? А що наробив у Пузирках “стовповий аграрій”? Такі вирубки відбулися зовсім недавно! А скільки живих дерев випиляли раніше!

Якщо районне керівництво визнало, що замість санітарної вирубки дерев “Агроліс” пиляв все підряд, то в першу чергу треба притягати до відповідальності тих сільських голів, які самі “просили”, судячи з документів, дозволу на вирубку лісосмуг. Так махаринецький сільський голова в полях робила розчистку “між вулицями”, яких формально не існує! Назви тих вулиць дійсно є, тільки в полі, де вирізались дерева, тих вулиць немає. А правоохоронці до цих пір не відреагували на незаконні дії головихи, яка “не любить тіні”.

А інші голови, можливо, і не знали про існування таких документів, їх підписи сфальшували. Але для цього потрібно привести кримінально-журналістське розслідування. Краще, нехай громада спитає у сільського голови: “А ти давав згоду? Підписував? Ми тебе уповноважували? Ти з нами порадився?”

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up