Топи кишенькових ЗМІ

До чого ж мені подобається “флагман” місцевої журналістики - газета дешевих новин міської ради... пардон, дешева газета новин міської ради! Що не випуск – то суцільний позитив, актуальна інформація та невиправдано скромне висвітлення невтомної роботи мерії ... та чого вже там! – особисто мера. Знайомство з останнім номером навіть  надихнуло на складання списку топ-новин, яким пощастило бути висвітленими на шпальтах міськрадівського видання.

П’яте  місце нашого хіт-параду отримує інформація про ремонт дорожнього покриття на вулиці Довженка. Ша, пригальмуйте, цей ремонт міська рада ще тільки планує робити. І якщо вірити чиновникам, це вам не майку в труси заправити. Почитайте коментар заступника міського голови Є. Малащука і, якщо вас не знудить від термінології, передраної з проектної документації, то маєте шанс в усіх деталях дізнатися про заплановану «ліквідацію ямковості крупнозернистим асфальтобетоном» і тому подібне. До речі, якщо прямувати вулицею Довженка в сторону «Журавля», то від знаку в’їзду в місто і майже до траси побачите нове дорожнє покриття з розміткою. Це провокатори з району спеціально зробили до того, як мерський зам зайнявся просвітницькою роботою і закатав наше невігластво в асфальтобетон ЩМА-10.

На четвертому місці хіт-параду актуальних новин - замітка про облаштування тротуарної частини біля автостанції. Їй  пощастило більше, ніж вулиці Довженка: якщо ту лише збираються ремонтувати, то тротуар уже зробили, що для переконливості засвідчено світлинами «до» і «після». Щоправда, в загальній картині на фоні нашої автостанції цей шматочок тротуару виглядає так само доречно, як нарощені вії на бомжисі.

Особливо розчулили  фотографії «до» і «після». Цю фішку обов’язково потрібно  розвивати. Наприклад, нове тротуарне покриття з’явилося біля джерела прибутку  одного з радників міського голови під назвою «Табачок». Популярність цього закладу пояснюється не лише великою кількістю курців, а й не меншою кількістю охочих хильнути пива на розлив у «цивілізованих» умовах. Так от, варто проілюструвати, як культурна еліта – постійні відвідувачі цього закладу, «до» мочилася на траву навколо споруди, а «після» - вже на тротуарну плитку.

Більше того, досвід успішного функціонування «Табачка» поширюється. Відтепер з благословення міського голови у Пушкінському сквері з’явився ще один осередок цивілізованого відпочинку - генделик, що за архітектурою нагадує собачу будку. На думку очільника міста, відсутність туалетів не має бути перепоною роботі закладу, адже його відвідують виключно особи з міцними сечовими міхурами. Там замість фейс контролю пісь контроль. Ну а ті, хто свої можливості не розрахував, можуть скористатися територіями, прилеглими до приватних будинків. Саме їх мешканці можуть оцінити різницю між «до» і «після» появи генделика, що кришується нинішньою міською владою.

Третє місце хіт-параду впевнено посідає оголошення – звернення до мешканців багатоквартирних будинків щодо укладення договорів на вивезення сміття з новим надавачем даних послуг – КП «Чисте місто». Аби недвозначно, але образно передати ставлення міського керівництва до городян, це звернення розмістили під фотографією головних символів «нової ери збору сміття» - контейнерів для відходів. Мовляв, ви для нас як їх вміст, тому ми не будемо заморочуватися над тим, як придумати більш зручний для городян спосіб укладення угоди. Відпрошуйтеся з роботи, хапайте документи і гайда в ЦНАП. Звісно, якщо ви свідомі громадяни.

Повз  друге місце нашого хіт-параду актуальних для міста подій, що втрапили в поле зору міськрадівського видання, з потужним гудком пронеслася інформація про поїзд «Київ – Перемишль». Як повідомила редакція «Козятинського експресу», цей поїзд – оперативна реакція на зростаючий попит у даному напрямку. Чим це цікаво козятинчанам? Питання відкрите, бо в Козятині цей поїзд не зупиняється. Мабуть, рішення редакції розмістити цю інформацію обумовлене підвищеною увагою до організації змістовного дозвілля городян. Тепер охочі можуть у визначений час  постояти біля колії  і помахати хустинкою щасливим пасажирам новопризначеного потягу. А надалі з таким же успіхом можна друкувати інформацію про нові рейси з Борисполя, якщо вони літатимуть над Козятином.

На першому  місці списку топ-матеріалів – гороскоп. Він має особливе значення для працівників міськради. Із завмиранням у серці вони читають прогноз для Тельців, серед яких числиться їх тимчасовий очільник. Уявіть їхнє приховане злорадство, коли в гороскопі для цього знаку в минулому номері вони прочитали «Вставайте раніше», адже застати мера на роботі о восьмій ранку – марна справа. Решта передбачень для найвищого Тельця міста теж правильні. Вкладати кошти в облаштування житла, придбання меблів і техніки абсолютно логічно: щомісячних премій і надбавок вистачить.

І, нарешті, гран-прі отримує найбільш актуальна для жителів Козятина інформація про силу припливів і відпливів протягом тижня. Щоправда, не вказано, на береговій лінії яких водойм нашого міста можна буде спостерігати це явище, однак вибір не великий: або Водокачка, або Талимонівка.

Поза конкурсом – рубрика «Я паркуюсь як йолоп». Її поява – це робота на випередження, щоб відволікти містян від тем «Вони ремонтують дороги, як йолопи», «Вони саджають туї, як йолопи», «Вони транжирять гроші, як йолопи», «Де цей йолоп взявся на нашу голову?»

До нових хіт-парадів!

Коментарі (0)
Не європейське життя у Махнівці

Сміттєвий бум Жителі Махнівської громади потерпають від смогу, який кожен вечір піднімається над селом. Добре, коли вітряна...

Каденція нинішнього міського голови увійде в історію як випробування громади на міцність. Жахливо, але одним із напрямків...

У перспективі руйнація благополуччя громади   Хибність думки Спостерігаючи за подіями, які відбуваються останнім...

Декілька минулих тижнів примусили Пузиря і К0 понервувати. Причиною стало те, що увірвався терпець тим небайдужим мешканцям...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up