Твоя релігія — це те, що ти робиш, коли проповідь закінчена

Думаю, що більшість з вас розуміють, що під словом релігія також може матися на увазі, або твоє навчання в коледжі, інституті, університеті і т. д. Або це може бути прочитана книга, з якої ти щось почерпнув для себе і знаєш, як правильно чинити в тому чи іншому випадку. Або це переглянутий фільм, або це тренінг, який ти пройшов. Я можу довго перераховувати.

Маючи досвід мешкання за кордоном, я переконалась, що ціла низка культових вікових споруд, які ми визначаємо церквою, давно не живуть за церковним обрядом. У одній половині — церква, добре, якщо в іншій — музей абсолютно не релігійної тематики. Маса приміщень порожні і їх готові безкоштовно вам передати з одним обтяженням: не перебудовувати і утримувати в належному стані. У деяких варять або виготовлюють пиво, вино, і там же розпивають. Правда, дивно? Є шедеври архітектури абсолютно порожні тому, що район обжили мусульмани. Християни намагаються туди менше потрапляти.

Церковні споруди стали символами втраченої віри. Українці взагалі ніколи особливо не переймались ритуалами релігійної віри, тому і зараз маса свідчень, коли священики системно заволодівають у власних інтересах доволі дорогим майном так званих одиноких, що відійшли в інший світ. Зверніть увагу, не в дохід приходу, вірян страждущих, а в інтересах приватності своїх дітей.

То де тут віра? Інші будують церкву не вірою, а бюджетними коштами в сотні тисячі гривень. Унікальне явище, як молитовне віче в Козятині, яке організувала я, як редактор газети та волонтер добровольчого руху ОУН Влад Повх, проіснувало лише до тих пір (півтора року), доки ми його організовували. Зараз його знову намагаються відновити. І прапор їм в руки і дай Бог, щоб вони його втримали.

Наші фото-відео фіксації свідчать лише про одне, що у священиків закінчується віра і релігія саме тоді, коли вони перестають проповідувати, а починають жити.

Найбільшу релігійну вірність на сьогодні в Європі демонструють румуни в протистоянні корупції. Демонструють віру в тих країнах, які страждають від війни, бідності. У нас — ті ж самі ознаки, а релігійної вірності не демонструють масово ні віряни, ні священики.

Як у Козятині, так і в Києві, або на фронті сходу України. Нас мільйони і ми кожний по собі одинокі.

Як звести мільйони людей? Тільки на основі розбудови національної держави —      Україна.

Коментарі (0)

Хлопці горіли, рили, палили, пили чай з побратимом, якого ранком відправляли додому 200-тим грузом. У них є колеги по зброї,...

Якщо ти мешкаєш поряд з пожежною частиною, це не значить, що тобі не потрібен вогнегасник. Хто б сперечався. А от коли йдеться...

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває...

Учора на Козятинщині відбулося урочисте закладання першої сваї фундаменту під будівництво елеватора. Місцем події стало село...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни 09:24 Цей день в історії, 15 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 09:20 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) 08:30 День жалоби: Козятин прощається з молодим військовим Євгеном Прусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up