Ура! Кім Пуз Ир дозволив розпочати опалювальний сезон

Незважаючи на стійкий курс України щодо повернення в європейську сім’ю, деякі можновладці, і наш мер у тому числі, застрягли в категоріях радянських часів. Або північнокорейських.  У Європі, де поважають здоров’я людей, опалювати медичні, освітні та соціально-культурні установи  починають не під якусь дату (наприклад, 15 жовтня), і не в прив’язці до «стійкого пониження температури до +80 С», а тоді, коли в приміщеннях стає холодно.

Це в Європі, де до населення ставляться, як до людей. Для нашого ж мера ми бидло. Принаймні інакше не можна пояснити, чому на початок тижня, коли в лікарні, садочках, школах стало холодно, на котельнях кіт не валявся і пес не женився: ні пари  з труб.

Зате Пузир розродився черговим «шедевром» управлінського безглуздя: розпорядженням про початок опалювального сезону.

Пункт перший звучить так: «Розпочати опалювальний сезон для власників будинків та квартир  з індивідуальним опаленням в м. Козятин з 9 жовтня 2017 року». Особисто мене після цієї фрази переклинило. Різне в житті траплялося, але щоб з такою цинічною тупістю благословляти те, до чого не маєш жодного відношення! Дякуючи Богу і Гвелесіані, який забезпечив перехід багатоквартирних будинків нашого міста на індивідуальне опалення, ми вже кілька років не питаємо ні пузирів, ні бульбашок, коли розпочинати опалювальний сезон у себе вдома. Коли холодно, тоді й включаємо котли, як, власне,  зробив і сам Пузир у себе в квартирі задовго до визначеної ним самим дати. Хтось сумнівається?

Я б ще зрозумів, якби субсидію нараховували з 9 жовтня. Але ж ні! Пунктом 7 мер зобов’язує управління соцполітики  робити  це з 15 жовтня. То до чого пункт 1? Якщо так буде і надалі, то Кім Пуз Ир місцевого розливу незабаром ощасливить нас розпорядженнями, що санкціонують, наприклад, користування домашнім туалетом з шостої ранку до десятої вечора. В інший час малі і великі нужди можна буде справляти, лише наспівуючи «Боже, Пузиря храни!»

До решти пунктів розпорядження про початок опалювального сезону не менше питань. Наприклад, чому страждають ті заклади, яким не пощастило мати індивідуальне опалення (яке, до речі, теж встановлювалося не при Пузирю)? Їх зобов’язують  чекати «стійкого пониження температури до +80 С», а власникам індивідуальних котельних дозволили включитися з 9 жовтня. Чи не є ця дискримінація наслідком неготовності  подати тепло фірмою, що перебуває під особливим патронатом Пузиря ? Хоча, правду кажучи, радісно, що хоч комусь з початку тижня стало тепло, але знову ж таки заслуги Пузиря в цьому немає ніякої, він просто користується зробленим попередниками.

Але й це ще не все! Пункт 6 взагалі не варто читати людям зі слабкою психікою. Виявляється, що закладам освіти, соціальної, культурної сфери цей опалювальний сезон розпочнуть лише тоді,  коли вони звернуться із заявою до управління ЖКГ.  Отак приходить директор школи до Малащука і, нервово притискаючи до серця заяву, тремтячим голосом каже: «Здрав будь, боярин! Заради здоров’я дітей чолом б’ю! Дайте тепло, бо дітки мерзнуть!» А той: «Ти як, смерд, чолобитну заступнику царя подаєш!» Ось таке ноу-хау наприкінці другого року правління Пузиря.

А тепер серйозно. Поки  мер тішився ілюзією власної значущості, «дозволяючи» нам своєю вищою волею грітися у наших оселях за наші ж гроші,  у садочках і школах мерзли діти, а в лікарні  - хворі. Це при тому, що з високих трибун і він, і його приспішники запевняли, що з опаленням ніяких проблем не буде.  

За базар, Олександре Дмитровичу, відповідати треба. Тим більше, якщо ви собі щомісячно 100% премії нараховуєте. Щоб мати моральне право її отримувати, і щоб куплений на неї бутерброд з червоною ікрою від побажань батьків замерзлих дітей поперек горла не став, подбайте про тепло в бюджетних установах!

Ми вже давно розкусили вашу нав’язливу схильність до культу особистості в стилі північнокорейських лідерів, але повірте, що зі сторони це виглядає не тільки смішно, але й жалко. Годі лажати! Не можете якісно виконувати роботу мера, будьте нянькою для діточок, що не можуть ходити в садок через холод. У вас же в кабінеті тепло?

Коментарі (0)
Не європейське життя у Махнівці

Сміттєвий бум Жителі Махнівської громади потерпають від смогу, який кожен вечір піднімається над селом. Добре, коли вітряна...

Каденція нинішнього міського голови увійде в історію як випробування громади на міцність. Жахливо, але одним із напрямків...

У перспективі руйнація благополуччя громади   Хибність думки Спостерігаючи за подіями, які відбуваються останнім...

Декілька минулих тижнів примусили Пузиря і К0 понервувати. Причиною стало те, що увірвався терпець тим небайдужим мешканцям...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up