Відносини з Україною не належать до пріоритетних для адміністрації Трампа

Відносини з Україною не належать до пріоритетних для адміністрації Трампа

 

Лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко прокоментував нещодавню зустріч  Президента США Дональда Трампа з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Він навів кілька фактів, що спростовують заяву очільника МЗС за результатами зустрічі.

— Клімкін сказав, що відносини з Україною належать до пріоритетних для адміністрації США. Це неправда, — каже Анатолій Степанович.— Не належать, на жаль, для нас. Ми втратили довіру. Це видно, бо якщо раніше ми були пріоритетними, то віце-президент особисто був уповноважений і займався Україною, “сидів на телефоні” і разів по 50 дзвонив геть усім. Це перше. Друге — на рівні заступника державного сектора була пані Вікторія Нуланд, яка конкретно відповідала за Україну, і не лише вона. Зараз немає віце-президента, який зорієнтований на Україну. Немає навіть куратора України в Держдепартаменті або в раді національної безпеки США. Раніше такого не було.

На думку політика, ставлення до міжнародних партнерів до України погіршується через відсутність реальної боротьби з корупцією, відсутність проведених реформ та втрату довіри до влади в середині і зовні країни.

Друге, що сказав Клімкін, що США чітко заявили, хто винен в тому, що відбувається в Україні. Там, де йдеться про російську агресію — це правда. Але хіба Путін винний в тому, що є корупція в Україні, що ми не проводимо енергетичну реформу, земельну реформу, пенсійну і так далі? Путін до того не має жодного відношення. Тобто є шлях, який повинна пройти українська влада і загалом українське суспільство для того, щоб нас сприймали як серйозних партнерів

Екс-міністр оборони зазначив, що третя невідповідність заяв Клімкіна реальному стану речей — це теза про наявність союзницьких відносин між Україною та США.

Якщо говорити про Америку, то вони будуть з нами співпрацювати, з тим, хто контролює територію. Це не означає, що це союзницькі відносини, як говорить Клімкін, на жаль.

За союзницькі відносини ще потрібно поборотися. Тому що, якщо на когось напали, то союзники беруть зброю і захищають. От тоді це союзники. Ми ще не вийшли на рівень союзницьких відносин зі Штатами, треба вийти, підсумував лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко.

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up