Запроси іноземця до себе в гості

  • Влад КІРГАН
  • Автор: Влад КІРГАН
  • Блог про взаємозв'язок здоров'я духа, душі й тіла. Дійсно, в здоровому тілі - здоровий дух. Але можна говорити і навпаки: від здоров'я духа залежить і здоров'я тіла.
  • access_time

Разом із програмою “Приймаюча сім’я” кожен бажаючий може прийняти у себе вдома людину із будь-якої частини світу. Зазвичай, це AIESEC-волонтери — учасники міжнародних волонтерських стажувань “Global Volunteer”. Вони приїжджають в Україну на 6 тижнів для роботи над різноманітними соціальними проектами. Це активні та небайдужі молоді люди, які прагнуть робити щось корисне для світу, подорожувати та розвивати себе.

Щоб прийняти такого волонтера у своїй родині, потрібно заповнити заявку на участь, поспілкуватись із представниками AIESEC у своєму місті і підписати договір про участь (безкоштовно). Після підписання контракту вам нададуть інформацію про людей, які приїжджають у ваше місто і вже дуже скоро ви зможете прийняти його у своїй сім’ї. Реєстрацію можна оформити на сайті: aiesec.ua/host-family.На жаль, в списку міст-учасників цієї програми є тільки 15 великих міст, Козятина в ньому немає. Отож, зареєструватись можна як мешканець Вінниці і уже в індивідуальній бесіді повідомити, що живете в Козятині.

Приймаюча сім’я (host family) — родина, яка добровільно приймає у себе вдома іноземця. Це виглядає приблизно так: родина селить в своєму домі іноземця, який, по суті, на визначений період стає повноправним членом сім’ї. Іноземець дивиться на країну очима її громадян, аналізує події в державі через призму цінностей її суспільства. Такий погляд зсередини допомагає краще відчути країну і навіть спонукає до змін.

Переваги участі у програмі

Приймаюча сім’я, оселивши у себе іноземця, має можливість познайомитись з іншою культурою, не виходячи з дому. Це безкоштовний репетитор англійської для ваших дітей (або для вас), який живе в сусідній кімнаті. Це можливість мати цікавого співрозмовника, навчитись танцювати, співати пісні або готувати їжу іншої країни. Ви зможете показати іноземцеві, наскільки цікава і привітна українська культура. І коли він повернеться додому — протягом усього життя буде розповідати всім про вашу родину і про те, яка класна Україна! А також ви самі зможете приїхати до нього в гості, і тоді все це вже робитиме для вас родина волонтера! Host family відкриває іноземцю частинку себе та свого маленького світу, а закордонний гість вже дуже скоро перестає бути лише гостем, і стає повноцінним членом сім’ї. І опція проживання у приймаючій родині вже не видається лише способом зекономити — тепер це подія, завдяки якій можна знайти справді близьких людей, навіть якщо вони живуть за тисячі кілометрів.

Умови участі

Для того, щоб взяти участь у програмі, повинні виконуватись певні умови. Зокрема, потрібно мати вільне ліжко для волонтера. Якщо в кімнаті з волонтером житиме ще хтось — всі мешканці цієї кімнати мають бути однієї статі. Має бути вільний доступ до кухні, холодильник, місце для приготування їжі.


 

Коментарі (0)
Запроси іноземця до себе в гості

Разом із програмою “Приймаюча сім’я” кожен бажаючий може прийняти у себе вдома людину із будь-якої частини...

  Фіктивна смерть, якщо справа не стосується спроби вбивства, іноді виявляється справою дуже вигідною. І, як з'ясувалося,...

Власна поштова марка доступна кожному

Якщо хочете зробити оригінальний подарунок, то можете використовувати для цього навіть поштові марки. Дякуючи послузі “Власна...

Методи боротьби зі стресом, які доступні кожному

Коли на нас сильно впливають екстремальні фактори або ми потрапили в дуже вже скрутне становище, то виникає стрес. Реакція...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up