Зустріч через 50 років

На подвір’я Козятинського вищого міжрегіонального професійно-технічного училища залізничного транспорту 1 вересня прийшло багато гостей і учнів. Були ті, хто тільки закінчив школу і вирішив набути професію залізничника.

Були й поважні гості, хто піввіку тому отримав атестати цього учбового закладу. Газета “RIA-Козятин” поспілкувалася з цими випускниками. Ось що вдалося взнати. Було їх у групі 29. На жаль, лишилося тільки 15. Десять колишніх “оглядачів вагонів” зустрілися на День знань-2017. Дехто з них не бачились з 1967 року! Саме в 1967 році в залізничному училищі, або ще як його називали (ЖУ) була сформована група оглядачів вагонів на чолі з комсоргом Петром Сизонюком і старостою Петром Галінським. Були в групі крім комсорга і старости ще вісім цьогорічних ювілярів. Це Віктор Щаблевський, Іван Поліщук, Василь Мотронюк, Микола Пасічник, Михайло Машевський, Віктор Савчук, Володимир Мельник, Василь Абрамюк Сергій Тетерук. “Оглядач вагонів” — робота відповідальна. Тому багато хто з групи вирішили змінити професію чи поступили у вузи.

У теперішній час Віктор Щаблевський керує охоронною фірмою. Іван Поліщук — аграрій. Василь Мотронюк — підприємець. Микола Пасічник до виходу на пенсію працював диспетчером жмеринського відділення. Михайло Машевський займається громадською діяльністю. Петро Галінський — підприємець. Віктор Савчук до виходу на пенсію керував відділом пожежної безпеки на Південно-західній залізниці. Володимир Мельник до виходу на заслужений відпочинок працював енергетиком.

Петро Сизонюк — єдиний з групи, хто любив свою професію. Прийшов на залізничне підприємство оглядачем вагонів. Вийшов на пенсію старшим оглядачем вагонів. У даний час займається великим домашнім господарством. Василь Абрамюк — громадський діяч. Сергій Тетерук — підприємець. До виходу на заслужений відпочинок працював провідником пасажирських вагонів та старшим провідником.

Зустріч, яку провели 50-річні ювіляри, кожному колишньому залізничнику сподобалася. Вони за декілька годин пройшли відстань у 50 років. Зустрілись, отримали задоволення і вирішили, якщо буде в училищі свято і можливість зібратися, обов’язково зустрінуться. Так вирішили комсорг, староста групи і колишній оглядач вагонів, який став підполковником.

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up