Багаття та новий смітник на Джерельній і лавка у парку, яку вже витерли штанами

Багаття та новий смітник на Джерельній і лавка у парку, яку вже витерли штанами
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили спортзал «Локомотив», діти в парку залізничників, двір будинку Героїв Майдану 17 та клумба, яку з запізненням полили

Перше фото ми зробили на вулиці Джерельній. Те, що вона з року в рік потопає в смітті, стало звичним явищем. Є там місцеві активісти, які організовують суботники і прибирають сміття, згортають його на купи. Вулиця Джерельна має велику протяжність і зібратися всією вулицею та вийти на прибирання в призначений день не у всіх виходить. Тому прибирають її частинами і не в один день.

Цього разу зібрали сміття на вулиці Джерельній в районі зелених баків. Вже давно самих тих баків немає, але довгожителі територію перехрестя колишньої вулиці Кірова з провулком Лісовим називають зеленими баками. От  недалеко від зелених баків місцеві активісти зібрали біля себе сміття та купи хмизу і зробили з них одну. Стали думати-гадати, як все те вивезти і головне — куди. Поки думали, ту купу гілля хтось підпалив. Один з місцевих хотів загасити багаття, щоб від полум’я горіх не обгорів, та згадав, що там мають прочищати стічний канал і того горіха будуть видаляти. Купа гілля згоріла, а за декілька днів на місце згарища знесли нову порцію домашнього непотребу.

Відео дня

У парку залізничників ми зробили декілька фото. Перше, що кинулось в очі — повні сміття баки. Працівники вокзалу кажуть, що кожного дня сміття в парку забирається. 

У жалюгідному стані дитячий майданчик. Якщо на гойдалках ще гойдаються діти, то до гірки ніхто навіть не підходить. Воно й не дивно, яка мама дозволить витирати штанами гірку, вкриту пташиним послідом?

В спортзалі «Локомотив» спостерігається така тенденція. Особи, які люблять чимось поживитися, мають звичку проникати всередину приміщення, вибивши стінку. Дірку входу замуровують чи забивають дошками. Таких «запломбованих» місць ми нарахували близько десятка. Може відкрити двері чи залишити одну пробоїну? Нехай не руйнують приміщення кінця 60-х.

У міському парку ми зробили відкриття. Над пофарбованими лавками ворони не літають, а саму обляпану птахами вже витерли відпочиваючі сукнями й штанами. Дощечки на потрощених лавках працівники «Чистого міста» замінили. Тільки замовили вони ті дощечки мабуть у фокусника. Сидять на лавці двоє мініатюрних жінок, а дошки під ними прогнулися.

Ми навіть поцікавилися  у осіб прекрасної статі, яка у них двох загальна вага.

— На двох у нас трохи більше сотні. Лавка прогнулась та не тріщить, то й сидимо, — з сміхом відповіли козятинчанки.

У дворі будинку Героїв Майдану 17 зимою прорвало водогін і утворилася на дорозі впадина. Взимку і справді не варто дороги ремонтувати, але на носі третя декада травня…

Останнє фото ми зробили на кругу. Там працівники міської ради висадили на клумбі квіти. Але травневе сонце зробило свою справу. Деякі рослини зі слабкою кореневою системою вже засохли. Пересічні громадяни обурені. Кажуть: люди нашим воїнам допомагають чим можуть, а тут таке марнотрацтво бюджетних грошей.

Біля квітника містяни знов затронули тему танка, запитують чи будуть його знімати чи ні. На одному з зібрань голова ради ветеранів Федір Кропива сказав: «Зняти танк не дамо. На танку є напис російською мовою. Ми попросимо щоб керівник однієї організацій дав нам фарбу, а директор навчального закладу дасть патріотичних дітей і вони напис російською мовою зафарбують.» Поживемо побачимо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталі Ткачук

    В Козятині все як завжди, роботи багато а от людей на роботу непотрібно.🤷

keyboard_arrow_up