«Боже, бережи Україну» Наші діти малюють патріотичні малюнки і молять Господа про перемогу

«Боже, бережи Україну» Наші діти малюють патріотичні малюнки і молять Господа про перемогу
  • Учениця першої школи Маргарита Мальована взяла участь у міжнародному творчому марафоні на підтримку воїнів Збройних сил України.

  • Дівчинка створила дві картини.

  • На одній проліском проростає цибулина, всередині якої сидить дівчина.

  • На іншій — дитя, що просить у Всевишнього вберегти неньку-Україну

Маргарита Мальована навчається у Козятинській школі № 1. Семикласниця захоплюється живописом. Хист до малювання батьки помітили у дівчинці ще змалечку, хоча у родині ніколи не було художників.

— Малює вона з дитинства, — розповідає Зоряна Мальована, мама юної художниці. — Дуже їй подобалося малювати. Не хотіла іграшок, хотіла, щоб їй купували фарби і олівці і малювати цілими днями. Коли вона була в третьому класі, я завела її до вчительки у музичну школу, запитала у викладача. Вона підтвердила, що в дочки є задатки. У нас в родині вона одна малює, тому у неї справді хист. Їй ніхто не допомагає.

Вже п’ятий рік Маргарита займається у класі Наталії Степанюк, де вивчає різні техніки живопису. Окрім малювання, дівчинка встигає ще й опановувати гру на фортепіано і гарно вчитися у школі. Але живопис, без сумніву, захоплення під номером один.

Відео дня

Не раз Маргарита брала участь у різних конкурсах. Минулого року юна художниця долучилася до конкурсу малюнків вокзалу. На картині половина будівлі вокзалу була зображена у сучасному вигляді, інша половина — у старовинному вигляді. Із цією роботою дівчинка посіла перше місце у своїй віковій категорії.

— Ми її любимо, підтримуємо, — каже Зоряна. — А зараз на неї дуже вплинули ці обставини. Вона боїться, їй страшно. Це вже виходить другі військові дії, які вона пам’ятає. Перші дні вона дуже переживала, зараз ніби трохи моральний стан заспокоївся, але все одно вона дуже слідкує за новинами, переживає і в Бога просить, кожного дня молиться, щоб був кінець війни, щоб була вже перемога.

У перші дні війни Маргарита створила дві картини. На першій зображена цибулинка, яка із землі проростає пролісками, а всередині цибулини сидить юна дівчина і тримає в руках запалену свічку. Цю картину козятинчанка намалювала 2 березня, на четвертий день від того страшного ранку, коли прокинулися і ми, і наші діти і дізналися, що росія напала на Україну.

На другій картині зображена маленька україночка у білій вишиваній сорочці, червоній спідничці та віночком із квітів на голові. Вона схилила коліна у молитві до Бога і просить Всевишнього вберегти свою країну, яка потерпає від агресора. Цю картину дівчинка створила на 8 березня.

— Та картина, де дівчинка в цибулинці сидить — це не її ідея, — каже Зоряна. — Дочка її перемалювала, я не скажу, звідки. А друга — це вже її, вона її не перемальовувала, а сама придумала.

Роботи юної козятинчанки вже побачили люди з різних куточків України. Маргарита долучилася до міжнародного творчого марафону «Єдина мирна Україна» на підтримку наших мужніх воїнів Збройних сил України, які борються з агресором. Картини нашої землячки опублікували у групі громадської організації «Мир-Фест».

— Я побачила випадково про цей марафон, коли перелистувала стрічку новин, але оскільки ми брали участь у різних конкурсах, у мене просто залишилися сторінки по тих конкурсах і в стрічці суто випадково висвітилося, — розповідає Зоряна Мальована. — Я прочитала умови, відправила цих два малюнки і їх того ж дня опублікували. Це було кілька днів тому.

Нині до марафону, організованого громадською організацією «Мир-Фест» долучилося вже понад 180 людей різного віку — як дітей, так і дорослих. Вони не лише надсилають малюнки, а й відео, де грають на музичних інструментах чи співають пісні. Нагадаємо, вчора ми вже розповідали про ще одну дівчинку з Козятина, Марусю Мельник, яка також взяла участь у міжнародному творчому марафоні «Єдина мирна Україна». Посилання на новину тут.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Гудована

    Молодець.Так тримати!
  • Olga Balezkay

    Молодчинка, гордимося нашою Маргариткою-патріоткою

keyboard_arrow_up