Хор “Прометей” дарує людям радість

Хор “Прометей” дарує людям радість

У дружньому колективі зібралися яскраві особистості. Їх об’єднує любов до співу, творчої діяльності, а найголовніше — бажання зробити світ добрішим і світлішим.

Народний аматорський хор “Прометей” районного Будинку культури веде творче, активне життя. Протягом року відбулися 12 концертів, які відвідали майже 7 тисяч глядачів.

Як розповіла газеті керівник хору Валентина Гарнага, добрими спогадами залишився у пам’яті співочого товариства нещодавній Міжрегіональний фестиваль ветеранських хорів у місті Гнівань. На фестиваль були запрошені хори Хмільника, Тиврова, Жмеринки, Вінниці, Хмельницького, Козятина та Гнівані.

У програмі звучали козацькі, патріотичні, народні жартівливі пісні. Зал не вщухав від криків “Браво”.

Відео дня

— Під завершення фестивалю всі хори та глядацький зал виконали Гімн України, розповідає Валентина Йосипівна. — Це було неповторне, незабутнє, пам’ятне і захоплююче єднання співочого українського народу. Після закінчення на сцені були вручені від керівництва міста і області нагороди учасникам фестивалю. Козятинці отримали грамоти, подяки, подарунки та дружні, теплі оплески глядачів.

Проводив “Прометей” і осінню акцію по допомозі воїнам АТО. Під керівництвом Козятинської волонтерської організації зібрані були продукти, одяг. Сплели чотири захисні сітки. До речі, навіть по обласному телебаченню демонстрували ролик, як учасники творчого колективу під пісню “Повіяв вітер степовий” взяли участь у такому творчо-патріотичному дійстві, як плетіння маскувальних сіток в АТО.

На новорічно-різдвяні свята хор “Прометей” підготував Вертеп. Виконувалися колядки, щедрівки і народні пісні. Дуже цікавими були ряжені — коза, півень, циганка, господиня, сніжна королева, Дід Мороз. Кожен виконував мініатюрні сценки, вітаючи козятинців гумором, сміхом та гарним настроєм. Від організації до організації вітали “прометеївці” мешканців міста чотири дні підряд. Потім був заключний різдвяний концерт на центральній площі Козятина за участю аматорів сіл району.

Різдвяні свята завершились Водохрещем біля водокачки. Там народний хор “Прометей” співав колядки, вітав городян.

Сьогодні хор готує нову програму. Новинкою є пісні під фонограму і сучасні пісні для хору, солістів, ансамблю.

Одну з репетицій відвідала наша газета “RIA-Козятин”. Ще у вестибюлі районного Будинку культури лунав мелодійний спів. У великій світлій кімнаті, де проходить репетиція, повітря наповнене дивовижними народними українськими піснями. По обличчям виконавців та керівника помітно — кожен щасливий знаходитися в цьому творчому середовищі. Як розповіли кореспонденту учасники хору, для них це друга сім’я, привід тримати себе у гарній фізичній формі та мати позитивний настрій кожен день.

Стіну в кабінеті прикрашають численні грамоти, подяки і стінгазета (!). Це — приємне нагадування про концерти, виступи, зустрічі, на яких виконавці радували присутніх народним співом та своєю життєлюбністю.

Дружній колектив запрошує до свого хору любителів пісні. Заняття проходять у понеділок і четвер з 10 години ранку в районному Будинку культури.

— Приходьте, співайте, даруйте людям радість. Так ви продовжите собі життя і своїм слухачам. Ласкаво просимо! — чарівно посміхається на прощання керівник хору “Прометей” Валентина Йосипівна Гарнага.   

На відео керівник хору Валентина Гарнага, акомпоніатор Юрій Мотронюк, староста хору Василь Нагорний та деякі учасники, зокрема, Олена Майбродська, Євдокія Ботнар, Неля Літвінова, Раїса Козловська розповідають про життя свого дружнього колективу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up