«Калину» з Махнівки запросили на телебачення Петро Мага та Оксана Пекун

«Калину» з Махнівки запросили на телебачення Петро Мага та Оксана Пекун

Минулими вихідними наш народний аматорський гурт «Калина»з Махнівки в черговий раз гостював на телебаченні. Їх запросили на телеканал 112 Україна щоб відзняти ролик на телепередачу «Різдво з Магою». Про поїздку до Києва розповіли артисти й організатор поїздки Ірина Бонюк

Народний гурт «Калина» Махнівського будинку культури вже вп’яте побували на телевізійному проекті. До цього вони чотири рази були учасниками телешоу «Фольк-мюзік», який багато років виходив на Першому Національному. Для прихильників цієї передачі є радісна звістка. З березня наступного року «Фольк-мюзік» відновить свою присутність на телебаченні. Інша приємна новина —  наші краяни були єдиним колективом, що представляли Вінниччину на «Різдві з Магою» 

Те, що запрошують наших землячок на столичне телебачення, велика заслуга керівника гурту «Калина» автора та композитора  Антоніни Петрушкевич. Адже поет-пісняр Петро Мага та ведуча й керівник музичного шоу Оксани Пекун  запросили «Калину» як своїх давніх друзів. 

Тільки для поїздки потрібно було знайти фінансування. Та як було не відшукати кошти для колективу, який так люблять у Махнівці? Організатор поїздки Ірина Бонюк знайшла спонсорів в особах Павла Кузьмінського, Сергія Христюка, Сергія Маліванчука. Вони оплатили дорогу до столиці й у зворотному напрямку, а родина Петрушкевич за власні кошти проплатила аранжування пісні.

Відео дня

— У зйомках телепроекту «Різдво з Магою» брали участь як народні колективи з різних куточків України, так і відомі артисти, серед яких були гурт «Мир вода», Наталія Бучинська, Театр пісні «Джерело», квартет «Гетьмани», соліст Анатолій Гнатюк — розповідає художній керівник СБК Махнівки Ірина Бонюк. На телешоу було багато відомих виконавців. Тільки дотримуючись норм карантину в кожного колективу був запланований час виступу. Тому ми зустрілися тільки з тими колективами, які виступали перед нами чи після нас.

 — На зйомках були безпрецедентні карантинні заходи,— каже солістка ансамблю «Калина» Марія Кулеша. — Петро Мага та Оксана Пекун створили дуже гарну, домашню атмосферу. Нас спершу запросили до них на диванчик, поцікавилися, як святкується Різдво в нашому регіоні, після чого ми виконали авторську пісню Антоніни Петрушкевич «Метелиця». Наша землячка настільки популярна, що колективи художньої самодіяльності, які брали участь у зйомках, хотіли з гуртом «Калина» зробити спільне фото.

Додому вокалістки поверталися тією ж дорогою, що і їхали на Київ. На одній з автозаправок зробили зупинку щоб перекусити. Чи то в кафе, біля якого зупинилися, знали, що до них завітали співочі артисти, чи вони настільки люблять своїх відвідувачів, обслужили, як то кажуть, на найвищому рівні. У знак вдячності за хороше відношення до відвідувачів наші землячки заспівали їм пісню. Це було ще одне приємне враження від поїздки. А на згадку зі зйомок представниці Махнівської ОТГ, привезли величезну кількість світлин.

— Побачити виступ народного гурту «Калина» можна буде 7 січня на каналі «112 Україна», можливо на телеканалі «Інтер+» та «Зік» —  сказала, підсумовуючи нашу зустріч, організатор поїздки Ірина Бонюк

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Artur Edu

    а цей жирний це хто на двох фото с гуртом?
  • Олексій Істомін

    Напевно автор помилився  гурт з Калинівки???

    Вячеслав Гончарук reply Олексій Істомін

    Калина з Махнівки буває в Калинівському БК, а живуть калинчанки у Махнівці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up