Серйозний підхід до викладання у школах

Серйозний підхід до викладання у школах

Педагоги Козятинщини доторкнулися до живої історії українського побуту в Білопільському музеї хліба

Удосконалювали професійну майстерність і підвищували рівень загальної дидактичної та методичної підготовки педагоги району. Семінар відбувся на базі Білопільського навчального закладу 30 березня поточного року. Про це розповіла газеті “RIA-Козятин” науковий співробітник КЗ «Музей Хліба», вчитель історії Тетяна Панасюк.

Семінар учителів історії та етики мав назву «Індивідуальний підхід до викладання суспільнознавчих дисциплін в умовах переходу освіти на новий Державний стандарт».

Як розповіла газеті Тетяна Панасюк, свою роботу семінар розпочав із відвідування Музею хліба. Гостей зустрічав директор комунального закладу Сергій Рибачук. Працівники музею та учні школи зустрічали гостей із святковим короваєм. Для всіх присутніх була проведена захоплююча екскурсія сторінками створення та розвитку хліборобства на Україні. Гості змогли доторкнутися до живої історії українського побуту та звичаїв нашого народу. До уваги вчителів та учнів був представлений фотопроект «…до Свого коріння…» та фотовиставка «Без коріння саду не цвісти» (робота фотографа Світлани Харченко та творчої групи Tan:Dem в складі Олени Беззубенко та Тетяни Харченко).

Відео дня

— Заступник директора Наталія Шевчук та колектив школи радо вітали гостей піснею «Ой зелене жито, зелене» та українським калачем, — розповідає пані Тетяна. — До уваги вчителів було представлено виставку кращих творчих робіт вчителів та учнів школи «Руки творять дива», яку підготували Надія Кондратюк та Юлія Козаченко. Керівник районного методичного об’єднання вчителів історії Ірина Савчук організувала та провела практичну частину семінару, ознайомила учасників з планом роботи та основними тенденціями інноваційних підходів до навчально-виховного процесу. Колеги заслухали змістовні виступи - звіти вчителів, що атестуються у 2017-2018 н. р. (Жанна Авраменко, Людмила Дрижук, Тетяна Панасюк, Ольга Тюренкова). Усі обмінялися досвідом відповідно до теми семінару. Особливу увагу учасників семінару Ірина Савчук звернула на обговорення питання підготовки учнів до ЗНО. Учителі етики розглянули питання «Сучасні підходи до організації навчально-виховного процесу з етики» та обмінялися матеріалами з досвіду роботи. У рамках семінару відбулася учнівська науково-практична конференція, присвячена 85-тій річниці Голодомору в Україні, керівником якої був Олександр Бабкін.

Цікавою та корисною для учителів була діагностична методика «Колесо балансу життя» і вправа–проект «Правила душевної рівноваги, яку провела Евеліна Кожокар (практичний психолог та соціальний педагог школи).

Яскравим підсумком семінару стало привітання всіх присутніх із народним святом теплого Олекси та вручення гостям подарунків зроблених власними руками творчих вчителів Білопільської школи Оксани Клірішенко та Валентини  Васько.

— Сподіваємося, що семінар залишив тільки приємні враження у всіх. Хочеться висловити найтепліші слова вдячності адміністрації школи та КЗ «Музей Хліба», учням, всім працівникам школи за організацію та проведення цього районного заходу, — підсумувала Тетяна Панасюк.

фото педагога-організатора Ольги Безпалько

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up